usbrydderinavnekaoset
Dette er hva du må forholde deg til fremover innenfor USB-standarden, i det minste enn så lenge produsentene følger opp. Bilde: USB-IF

Annonse


Nå prøver de å rydde i USB-kaoset på denne måten

SuperSpeed og USB versjonsnummer ditt og versjonsnummer datt kan bli en saga blott.

Thunderbolt berøres ikke

Det er vanvittig mange USB-standarder, det eneste som alltid har reddet plattformen kompabiliteten.

USB Implementers Forum er klar over (selv om det ikke har virket slik) at det er særdeles vanskelig for forbrukerne å navigere jungelen av produkter og kabler.

USB 1 og 2 er de eneste USB-produktene som ikke berøres av endringene som blant annet innebærer at de ikke ønsker å forvirre kunder som ikke har kunnskapen, og som kan tro at “USB 480Mbps” er kjappere enn “USB 5Gbps.”

Annonse


Dette bør gjøre det enklere, men merk at Thunderbolt (Intel og Apple) 3 og 4 ikke har noe med endringene å gjøre selv om også disse bruker USB C-tilkobling:

SuperSpeed er på vei bort. Kilde: USB-IF

Derfor forsvinner disse tallene

Det er spesielt lade- og overføringshastigheter USB-IF håper å videreformidle på en bedre måte, men da må produsentene være med på dette. Fordi USB er en åpen standard kan de fremdeles bruke utrykk som “SuperSpeed.”

Men hva er det standardiseringsorganisasjonen ønsker å gjøre, egentlig? Jo, de ønsker å endre til “USB 10Gbps” fra “SuperSpeed USB 10Gbps” og til “USB 200Gbps” i stedet for “USB4 20Gbps.”

Et annet “krav” er at USB C-kabler må merkes med både data-overføringshastigheter og lade-hastigheter i w.

Annonse