windowssierifraomduerdummedpassord
Windows 11 tar fra og med 2022-oppdateringen en mer aktiv rolle om du limer inn Windows 11-passordet ditt i Notepad og lignende apper. Faksimile: BleepingComputer

Annonse


Windows 11 smekker fingrene dine om du gjør denne passord-tabben

Microsoft har inkludert en ny sikkerhetsfunksjon i 2022-oppdateringen til Windows 11 vi er overrasket over ikke har funnet veien til OS-et før nå.

Navnet er “Enhanced Phishing Protection”

Det Windows 11 kan gjøre, om du velger å aktivere funksjonen og ikke bruker PIN-kode (Windows Hello er heller ikke støttet) for å logge inn, er å advare deg om du skulle være så lite smart at du limer inn Windows-passordet ditt i programmer som Notepad, Wordpad og Windows 365-programmer.

Det er altså kun snakk om Windows-passordet ditt. I fremtiden, med et passord-program fra Microsoft, kan vi se for oss at de overvåker alle passordene dine og advarer mot å kopiere dem inn på farlige nettsider og i klartekst i programmer.

Støtte for Endpoint er på plass.

Ber om passord-bytte om noen prøver Windows-passord ditt andre steder

Funksjonen aktiveres fra innstillingene, personvern og sikkerhet, Windows-sikkerhet, app- og nettleser-kontroll og omdømmebaserte innstillinger. Fra phishing-delen kan man aktivere “varsel meg om passord-gjenbruk” og “varsle meg om usikre passord-lagring.”

Windows 11 vil også advare deg og oppmuntre til passord-bytte om Windows-passordet blir forsøkt brukt til å logge inn på Twitter med Chrome eller Edge, som testet av BleepingComputer.

Annonse