ipados161betaåpnerforeldreipadpro
Det er ikke lenger et krav å ha M1 iPad Pro for å bruke Stage Manager.

Annonse


Nå kan iPad Pro-eiere juble: iPadOS 16.1 utvider støtten

Apple har plutselig valgt å endre standpunkt: eldre iPad Pro-modeller får likevel Stage Manager.

iPad Pro fra 2018 får Stage Manager

Endringen er gjeldende fra og med i dag av med lanseringen av iPadOS 16.1 beta 3 (selskapet har lansert nye beta-versjoner for samtlige av sine test-OS).

Dette er nok en av årsakene til at Apple valgt å ikke lansere iPadOS 16 samtidig med iOS 16 – også macOS Ventura er utsatt til neste måned.

Det er Engadget som melder at iPad Pro-modeller med både A12X (2018) og A12Z-brikkesett (2020) vil kunne dra nytte av Stage Manager. Dermed er ikke funksjonen eksklusivt for M1-iPad-ene.

Annonse


Men du må være klar over denne begrensningen

Merk at det er en større begrensning: du vil ikke kunne bruke Stage Manager i kombinasjon med eksterne skjermer som du kan om du har en M1-modell, eller handler en av de nye iPad Pro-modellene som lanseres neste måned med M2-brikkesett. Det er også maks støtte for fire apper samtidig og ikke åtte som mulig om man kobler en M1 iPad Pro til eksternskjerm.

Apple gjør også utviklere oppmerksomme på at M1 mister denne funksjonalitet fra og med iPadOS 16.1 beta 5, men at muligheten vil aktiveres igjen på et senere tidspunkt.

Dette er modellene som likevel får Stage Manager-støtte:

  •  iPad Pro 11″ første generasjon og nyere
  • iPad Pro 12,9″ tredje generasjon og nyere

Dette uttaler Apple om endringen

“Vi introduserte Stage Manager som en helt ny måte å multitaske på med overlappede vinduer man kan endre størrelsen på, både på iPad-skjermen og en separat ekstern skjerm, med muligheten til å kjøre opptil åtte apper på skjermen samtidig. Å levere denne støtten for flere skjermer er bare mulig med den fulle kraften til M1-baserte iPad-er.

Kunder med iPad Pro 3. og 4. generasjon har likevel uttrykt sterk interesse for å kunne oppleve Stage Manager på iPad-ene sine. Som et svar til dette har teamene våre jobbet hardt for å finne en måte å levere en enkeltskjermversjon for disse systemene, med støtte for opptil fire live-apper på iPad-skjermen samtidig.

Ekstern skjermstøtte for Stage Manager på M1 iPads vil være tilgjengelig i en programvareoppdatering senere i år.”

Annonse