iphoneultramedsuperzoom
Eksklusive iPhone Ultra-funksjoner kan bli titanium-kropp og 10 x optisk zoom. Bilde: 4RMD

Annonse


Neste år blir iPhone helt ny

Vi har i en rekke anmeldelser av de aller beste mobilene etterspurt tøffere materialer slik at man kanskje tør å bruke dem uten deksel.

iPhone Ultra kan komme til å koste 20 000 kroner

Nå er det ikke sikkert at fokuset blir robusthet når Apple høsten neste år lanserer iPhone 15-serien, men Mark Gurman mener at Apple kanskje skal vrake Max Pro (eller hva med en Ultra-modell alene på topp?) og lansere en Ultra-modell helt på topp. Det er dog ikke sannsynlig at Apple kommer til å rendyrke iPhone for å kun blidgjøre fans av ekstrem-sport, det kunde-segmentet blir for magert, men bruk av andre materialer som titan akkurat som Watch Ultra er veldig interessant for alle.

Basert på Apples nåværende lanserings-strategier kan vi forvente et helt nytt iPhone-design neste år, sammenfallende med et skifte til USB-C og kanskje en ny Ultra-modell som erstatter Pro Max.

Mark Gurman, Bloomberg

Pro Max eller ikke er spørsmålet

Som vi allerede har nevnt er det interessant å se hva Apple eventuelt gjør med Pro Max-serien: skiftes de ut, blir de værende? Om de blir værende er det jo en liten sjanse at Ultra-en i hovedsak kun får et kraftigere ytre i form av titan, og at man vil måtte betale 2 til 3000 kroner mer for dette.

15 490 kroner er inngangsprisen for iPhone 14 Pro Max (128GB). 18 490 kroner, eller mer, høres ikke usannsynlig ut for en iPhone det kanskje vil bli mulig å, forsvarlig, bruke uten deksel. Apples største og dyreste klokke koster 10 000 kroner, så heller ikke 20 000 for iPhone Ultra høres helt på jordet ut.

Annonse


Samtidig som Gurman snakker om en mulig Ultra-toppmodell, gjenstår det Mac-lanseringer i år.

Det vil også være mulig for Apple å skille Pro-modellene og Ultra-modellene med mye bedre optisk zoom i form av et nytt kamera:

Kanskje forbeholdes 10 x optisk zoom den eventuelt helt nye Ultra-modellen neste år. Bilde: 4RMD

Vi vet dette kommer i år

Forvent Mac mini med M2 og M2 Pro-brikker, MacBook Pro 14 og 16 tommer med M2 Pro og Max og iPad Pro på 11 og 12,9″ med M2-brikker. Apple TV skal visstnok også oppgraderes med en A14-brikke og mer RAM. Gurman er ikke sikker på lanseringen, men det kan skje i år – Mac Pro med M2? Den kommer ikke før neste år.

Mac-ene og nye iPad Pro har vært ryktet i så mange måneder nå, at vi ser på sjansen for at det ikke skjer som nærmest utenkelig.

Gurman forventer ingen presse-konferanse neste måned, men i stedet pressemeldinger og oppdateringer av nettsidene.

Annonse