hevderairpodsmaxancenersvakere
En rekke kunder er overbeviste om at Apples mai-oppdatering av AirPods Max har forverret ANC-funksjonen. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Er skråsikre på at AirPods Max i det stille har blitt dårligere

AirPods Max-kunder hevder å oppleve svakere aktiv støy-kansellering etter en fastvare-oppdatering.

Skyder på mai-oppdateringen 4E71

Vi ga god kritikk til Apples hodetelefoner i vår test i desember 2020, men produktet er ikke perfekt: de koster 6490 kroner og mangler Lossless selv ved trådet tilkobling.

ANC og omgivelses-modus har dog ikke vært et problem, men flere kunder er skråsikre på at oppdateringen 4E71, som ble lansert helt tilbake i mai, har forringet ANC-kvaliteten.

Noen er desperate

Vi har ikke opplevd problemer med vår enhet, men mange kunder står på sitt: ANC-en har blitt verre.

Annonse


Det er en fem måneder gammel Reddit-tråd som nekter å dø, der det siste innlegget er fra en kunde som er så desperat at han har kontaktet Apple i det håp om at de kan installere en eldre fastvare. Vi har aldri hørt om at det er en service Apple utfører.

Frustrerte eiere av de dyre hodetelefonene sier at de nå kan høre at de skriver på tastaturet, dette er en av klagene som går igjen – fugler og trafikk-støy en annen.

Har du brukt AirPods Max lenge og merket svakere ANC? Bilde: ITavisen

“Jeg er overbevist”

Også The Verge har plukket opp saken. Journalist Umar Shakir skriver:

“Nå høres ANC ut som det jeg vil beskrive som en bibliotekars omgivelsesmodus: den lar meg høre omgivelsene mine tydelig, men reduserer volumet. Jeg hører alt jeg ikke ønsker å høre, og jeg er overbevist om at det er på grunn av fastvareoppdateringen.”

Det kan være vanskelig å bedømme

Det er vanskelig å si om Apple faktisk har endret på ANC-en. Omgivelene endrer seg jo, og man kan få placebo-effekt av å vite det er dyttet ut en oppdatering. Kanskje er det derfor iOS ikke sier ifra?

I 2019 fikk Bose så mye kritikk for det kundene mente var dårligere ANC-kvalitet, at de undersøkte problemet. De fant at de ikke hadde gjort noen endringer som kunne ha påvirket ANC-kvaliteten.

I desember 2019 rullet Apple ut en AirPods Pro-oppdatering som de senere trakk tilbake etter klager på svakere ANC.

Apple tester for tiden en ny oppdatering til AirPods Max med LC3-kodek for å forbedre samtale-kvalitet.

Annonse