ios16klippoglim
Merkelig nok sier Apple at de ikke har opplevd feilen med stadig spørsmål om det skal være lov å klippe og lime inn på tvers av apper. Bilde: ITavisen

Annonse


Dette har garantert irritert deg i iOS 16 – nå bekrefter Apple det er en feil

Personvern er viktig, men det er også bruker-opplevelsen.

Oppdatert, 17:04:

Apple bekrefter at dette er en feil i en melding til en kunde.

“Dette er absolutt ikke forventet oppførsel, og vi skal komme til bunns i det,” forklarer en Apple-representant som hevder at feilen ikke ble oppdaget internt.

Annonse


Nå er spørsmålet om feilen rettes i en 16.0.2-oppdatering, eller om Apple venter på iOS 16.1 – det er det ikke sikkert de kan:

Men en feil er det ikke

The Verge har en kommentar om iOS 16 sin meget strenge kopier-og-lim-funksjon på tvers av apper vi kjenner oss igjen i i forhold til frustrasjonsnivå: om du kopierer tekst i en app, og forflytter deg over til en annen, vil iOS 16 spørre deg om det er lov å gi tilgang til utklippstavlen. Hver. Gang.

Ja, det stemmer: uansett om du har sagt ja i de samme appene tidligere, blir du uansett spurt igjen, og igjen og igjen.

Den nye offensive sikkerhetsfunksjonen kommer i etterkant av iOS 14 sin funksjon som varslet brukerne om hvilke apper som leser hva man tekst-kopierer.

Hvorfor kan man ikke lagre svaret?

Jeg tenkte egentlig ikke så mye over det og avfeiet det som en midlertidig funksjons-glipp eller kanskje en feil i en av beta-versjonene, men jaggu lagrer heller ikke iOS 16 i endelig versjon samtykket.

Som også The Verge påpeker gjør mekanismen seg også gjeldende til og fra Apples egne apper, også hver eneste gang. Det er enda godt Apple ikke forskjellsbehandler, men dette er litt i overkant.

Det vil være en god ide å gi brukeren mulighet til å velge “alltid tillat”, og plassere samme valg-mulighet i appens innstillinger i iOS 16 sin personvern-del.