psvr2støtterikkepsvr1
PS VR1 støttes av PS5, men PS VR2 vil ikke støtte kjøre PS VR1-spill.

Annonse


Den store PS VR 2-skuffelsen er avslørt

Playstation VR 2 til Playstation 5 blir ikke kompatibel med PS VR 1-spill, selv om den nyeste konsollen støtter det første hodesettet.

Bekrefter

Sonys “SVP of Platform Experience”, Hideaki Nishino, forklarer at årsaken til dette er fordi “PS VR 2 er designet kun for å levere en neste-generasjon-opplevelse. Dette betyr at å utvikle spill for PS VR 2 krever en helt annen tilnærming.”

Dette har jo ikke noe med bakoverkompatbilitet å gjøre, altså man kan jo kjøre eldre titler på ny maskinvare uten at det nødvendigvis har noe med nye opplevelser å gjøre.

PlayStation VR2 Sense-kontrolleren.

Sagt på en annen måte…

Det vi tror Nishino prøver å si er at de ikke ønsker å bruke tid og ressurser på dette (Sony burde i så fall øke oppløsningen på spillene), da det er viktig at PS VR 2-opplevelsen blir så bra som mulig, og fordi man har et tidsvindu for å lansere, prioriterte Sony slik.

Annonse


Kanskje kommer det støtte senere – på den annen side er det vel ingen “må ha” titler på PS VR 1.

PS VR 2 lanseres tidlig neste år:

Det er muligheten til å bytte mellom VR-modus, der man blir tilbudt en 360-grader opplevelse i 4000 x 2040 HDR-videoformat med 2000 x 2040 oppløsning per øye og med enten 90Hz eller 120Hz FPS. Det er også et film-modus der man ser PS5-systemgrensesnittet og UI-et og alt media-innhold på et virtuelt kino-lerret. Media-innhold vises i 1920 x 1080 HDR-video med 24 eller 60Hz-bildeoppdatering.

ITavisen, 23. august, 2022

Sony om PS VR2

Øyne:

“Kommuniser og samhandle på nye og mer ekte måter med et PS VR2-hodesett som registrerer øyebevegelsene dine, noe som åpner for sterkere følelsesmessig tilknytning og mer uttrykksfulle situasjoner når du møter andre spillere på nett.

Øyesporingskameraene følger også synslinjen din når du sikter eller ser deg rundt, mens den avanserte teknologien «foveated rendering» forbedrer den visuelle opplevelsen ved å justere oppløsningen i tråd med hva du fokuserer på.”

Skjerm:

“Opplev fantastiske VR-univers i sylskarpt fokus med 4K High Dynamic Range-grafikk og opptil 120 fps1, ettersom to 2000 x 2040 OLED-skjermer kan levere mer enn fire ganger så god oppløsning som det originale PlayStation®VR-hodesettet.”

Komfort:

“Nyt komfortable spilløkter med et stort 110-graders synsfelt og en lett og velbalansert Fresnel-linse. Med linsejusteringshjulet kan du skreddersy avstanden mellom linsene, slik at den samsvarer med øynenes posisjon. Dette gir optimale bilder på skjermen. Hodesettet har dessuten et luftehull som bidrar til å redusere dugg og øke komforten for deg som spiller.”

Tilkobling:

“Kast deg rett inn i nye virtuelle verdener med én enkelt tilkobling via USB-porten foran på PlayStation 5-konsollen. PlayStation VR2 er kjapp og enkel å komme i gang med – det er bare å plugge inn og spille.”

Annonse