iphone14plusselgerdårlig
Vi trodde iPhone 14 Plus skulle gjøre det bra, men nå ser det ut til å være taperen mot langt mer funksjonsrike iPhone 14 Pro Max.

Annonse


Mener den nye iPhone 14-modellen er en salgs-flopp

Ming-Chi Kuo mener at Apples iPhone 14 Plus-tall er svake.

Det er enda flere forbedringer i Pro-modellene i år

Det er snakk om forhåndsbestillingene som startet på fredag – de første kundene får sine utvalgte modeller førstkommende fredag 16. september, mens de som bestiller nå må belage seg på å vente til drøyt halvveis ut i oktober.

Det er ukjent nøyaktig hvorfor, men en årsak kan være at det kun er Plus-modellen som ikke kommer før 7. oktober.

Andre grunner kan være mangelen på Pro-funksjoner som 120Hz og alltid-på panelet, og at mange kunder i stedet valgte seg en dyrere Pro-modell med flere nye funksjoner og en snarligere lansering.

Annonse


Begge produktgrupper har satellitt-støtte i nødtilfeller, men kun i USA og Canada enn så lenge. Tjenesten er gratis i to år ved kjøp av en iPhone 14.

Pro Max ser ut til å gjøre det best også i år

Og tallene peker i den retningen: salget av iPhone 14 Pro oppgir han som “nøytralt” godt, mens toppmodellen iPhone 14 Pro Max opplever gode forhåndsbestillingsinteresse.

iPhone 14 og 14 Plus står for rundt 45 prosent av ordrene Apple har lagt inn for mobilene, og det er foreløpig ukjent om de kommer til å kutte, men skjer det kan det skje i november.

Forrige gang Apple kuttet i ordreantallet var det også snakk om de rimeligere produktene i serien, deriblant iPhone SE og iPhone 13 mini. Begge ble skalert tilbake i første halvdel i år grunnet lav etterspørsel.