ios16lanseresikveldogdetteerhvaduikkefår
iOS 16 lanseres klokken 19. Det samme gjør tvOS 16 og watchOS 9. iPadOS er utsatt til oktober.

LAST NED NÅ: iOS 16 er lansert

Annonse


Apple skal endelig lansere den store iOS 16-oppdateringen klokka 19:00 i kveld.

Oppdatert, 19:00:

Du kan nå oppdatere til iOS 16 om du har en av følgende modeller:

tvOS 16, HomePod OS og watchOS 9 er også lansert i nye versjoner:

watchOS 9-krav.

Totalt ni funksjoner er utsatt

Det mest spennende er den nye lås-skjermen som er mer interaktiv enn tidligere, og med det største trekkplasteret der brukeren kan velge skrifttype, bakgrunner med farge-filtre og den informasjonen man ønsker i form av små og mellomstore ikoner.

Som vanlig er det funksjoner som ikke lanseres samtidig med utrullingen. Apple sier nå at iCloud Shared Photo Library lanseres senere i år, kanskje med iOS 16.1 i oktober? iPadOS er jo allerede på dette versjonsnummeret, og fordi det ventes nye iPad-er neste måned, høres det logisk ut.

Annonse


En helt ny låsskjerm-opplevelse er det største nye i år.

Det er også åtte andre funksjoner du vil måtte vente på, og det foreligger ingen informasjon om når dette blir gjort tilgjengelig:

  • Direkte-aktiveter (kanskje ikke Norge): sanntid-oppdatering av sport og tjenester som Uber og Lyft på låsskjermen:
  • Game Center SharePlay: spill med venner med FaceTime. SharePlay er støttet for spill som bruker Games Center-flerspillerfunksjonen. Apple: “Senere i år vil Game Center introdusere en nydesignet oversikt der spilleren kan se hvilke spill venner spiller, utmerkelsene deres og rekorder i ulike spill på ett og samme sted. Og med SharePlay-integrering kan spillere starte flerspillerspill med venner rett fra en FaceTime-samtale.”
  • Game Center-kontakt-integrasjonintegration: Se hva vennene dine spiller i kontakt-appen.
  • Støtte for Matter. Apple: “I tillegg får den støtte for Matter, en ny tilkoblingsstandard for smarthjem, som gjør at kompatibelt tilbehør jobber sammen på tvers av plattformer og gir større valgfrihet uten at det går på bekostning av sikkerheten.”
  • Hjem-appen får bedre ytelse, spesielt hjem med mye utstyr. Apple: “Hjem-appen får et helt nytt design som gjør det enklere å navigere, organisere, vise og styre smarthjem-tilbehør. I tillegg får den støtte for Matter, en ny tilkoblingsstandard for smarthjem, som gjør at kompatibelt tilbehør jobber sammen på tvers av plattformer og gir større valgfrihet uten at det går på bekostning av sikkerheten.”
  • Freeform : Apple: “Freeform er en ny, versatil samarbeidsapp som gir brukerne muligheten til å se, dele og samarbeide på ett sted uten å måtte tenke på layouter og sidestørrelser – og appen har full støtte for Apple Pencil.”
Apples FreeForm-app til iPad og Apple Pencil.
  • iCloud delt album: Apple: “Delt iCloud-bildebibliotek er den enkleste måten å dele bilder på. Det går helt automatisk, og opptil seks familiemedlemmer kan samarbeide og se bildesamlinger i Minner, Framhevede bilder og Bilder-widgeten. Brukere kan dele alle bildene de har tatt, eller bruke konfigurasjonsverktøy til å bidra med bilder fra en viss dato eller av visse personer. Bilder kan legges til i samlingen manuelt, ved hjelp av Bluetooth eller gjennom delingsforslagene i For deg. Når noen i det delte biblioteket legger til, redigerer eller sletter bilder, blir biblioteket oppdatert for alle.”
Del iCloud-bilder automatisk.
  • Nøkkel-deling (kanskje ikke Norge): muligheten til å sikkert dele nøkler i Apple Wallet via meldings-apper og Mail.
  • Enkle snarveier: “Siri legger til muligheten til å kjøre snarveier fra apper automatisk, helt uten konfigurering. Brukere kan nå sette inn emojier når de sender meldinger med Siri, og de kan hoppe over bekreftelsestrinnet i sendingen ved å aktivere denne funksjonen i Innstillinger. Siri kan nå behandle flere typer forespørsler uten tilgang til internett, og brukere kan avslutte en telefonsamtale helt uten å bruke hendene, bare ved å si: «Hei, Siri. Legg på.»

tvOS 16 og watchOS 9

Først og fremst blir tvOS 16 bedre på gaming med Apples oppdaterte Metal 3-grafikkrammeverk. Det er også lagt til utvidet gamepad-støtte og støtte for Matter som iOS 16.

Det er ikke så mye mer enn dette, utover en funksjon Apple ikke har avslørt noe mer om enn dette:

“Integrer din tvOS-app med din iOS, iPadOS eller watchOS-app for å låse opp nye oppvelser på Apple TV.

Apple

watchOS 9 har blant annet (sjekk ut alt hos Apple):

Nye aktivitets-visninger.
Treningssoner.
Lag egendefinerte treningsprogram.
Konkurrer med deg selv. Fungerer også med sykkel. Lanseres senere i år.

Annonse


Annonse


Annonse