nyeeulover
EU ønsker å garantere at forbrukerne kan reparere mobilene sine selv og at batteriet ikke faller under 83 prosent etter 500 hel-ladinger.

Annonse


Dette ønsker EU du skal ha rett på

EU ønsker seg enda flere lover for forbrukerlover for teknologi-produkter.

EU fortsetter med enhets- og digital-lover

Fra før av innføres det USB C-krav (innen høsten 2024), og en rekke kommunikasjons-krav for meldings-tjenester fra Meta, Google, Apple og alle de andre store, men EU er langt fra ferdig.

EU ønsker at minst 15 ulike komponenter (de må tilbys i minst fem år, og inkluderer blant annet batterier, skjermer, ladere, bakplater og SIM-skuffen) skal være mulig å reparere selv og at mobiler må tåle minst 500 komplette ladinger uten at batteri-kvaliteten faller under 83 prosent av 100 prosent kapasitet.

Krever fem år med sikkerhetsoppdateringer etter at produktet er utgått

De ønsker også at mobiler solgt innenfor deres område energi-merkes, på mange måter på samme måte som hvitvarer, men med opplysninger om hvor langt batteriet er forventet å leve, og hvor mye enheten tåler ved f.eks. fall.

Annonse


Det stopper ikke med maskinvare, for det ønskes også at mobiler sikkerhets-oppdateringer fem år etter at enheten forsvinner fra markedet, og funksjonalitet-oppdateringer i tre år.

Reglene gjelder ikke mobiler og nettbrett med fleksible skjermer eller smartmobiler som brukes med ekstra høy sikkerhet.

Annonse