snapsieropp20prosent
Snap skal si opp 20 prosent av sine medarbeidere etter å ha stor-hyret under covid. Nå er det tøffere økonomiske tider og selskapet ønsker å fokusere på kjerne-virksomheten.

Annonse


“Skal sparke 20 prosent”

Ifølge personer med kjennskap til planene skal Snap sparke rundt 20 prosent av sine mer enn 6400 ansatte. Det melder The Verge.

Dronen var hintet

19. august ble det kjent at selskapet gir opp mini-dronen for å fokusere på kjerne-virksomheten, kun fire måneder etter at de startet salget.

At selskapet allerede da følte de hadde strekt seg for langt i forhold til hva som faktisk tjener penger, sa sitt – i så måte er ikke denne nyheten så overraskende.

Snap har planlagt nedbemanningen i noen uker allerede, per The Verge, som avslører at prosessen starter i dag.

Annonse


Disse rammes hardest

Det er ulikt hvordan det vil slå ut per avdeling, men det avsløres at teamet som utvikler mini-spill og apper i Snapchat blir hardt rammet. Zenly, en app Snap handlet i 2017, blir også rammet av større kutt.

Teamet som jobber med Spectacles-brillene og Pixy-dronen vi allerede har nevnt, vil også merke det.

Selv om Snapchat+ har gjort det bra i starten, har selskapet opplevd å miste 80 prosent av børs-verdien sin siden starten av året. Selskapet økte også antallet medarbeidere under pandemien med 38 prosent.

Snapchat lanserte støtte for å bruke begge kameraene i mobilen i går.

Mister toppsjefer

Samtidig er det nå kjent at Snap sin “Chief Business Officer” og toppsjef for annonser, Jeremi Gorman, forlater selskapet til fordel for Netflix.

Han drar ikke alene da også Peter Naylor, Snaps “Vice President of Ad Sales” i USA også forsvinner til Netflix som jo skal lansere en reklame-fri versjon i USA sent i år eller tidlig neste år.

Annonse


Annonse


Annonse