netflixreklamepris
Netflix med reklame kan komme til å koste 69 kroner måneden, og altså være 20 kroner billigere enn det rimeligste 1080-abonnementet uten reklame. Det er også en mulighet for at reklame-abonnementet vil koste 89 kroner i måneden - i så fall blir alle abonnement dyrere.

Annonse


Reklame-Netflix blir ikke billig

Ifølge Bloomberg sitter nå Netflix og vurderer hva prisen skal være for abonnementet med reklame.

Kan komme til å koste 89 kroner måneden

Og det blir ikke så billig som mange hadde håpet på, for selv om man må ta til takke med reklame, så snakker Netflix innad om mellom 7 (69 kroner) og 9 dollar (89 kroner).

Ryktene går på fire reklame-minutter per time. Selskapet vil unngå å plassere reklame når filmen eller serien har konkludert. Netflix har visstnok ikke planer om å servere reklame under sendingen av innhold for barn eller under sending av egne filmer.

Høyere pris kan bli en realitet

Om de ender på 9 dollar må nok Netflix øke prisen på det vanlige abonnementet også, da en måned i Norge koster fra 89 kroner til 159 kroner, avhengig av bildekvalitet og hvor mange enheter som kan se samtidig.

Annonse


Om Netflix ikke øker prisen forventer vi at reklame-abonnementet vil koste 69 kroner i måneden, altså 7 dollar.

Selskapet har jo en rekke ganger justert opp prisen på sin reklamefrie abonnement – det ville derfor ikke overrasket helt (foruten det faktum at de mister kunder) om de skrur opp før 2023 eller tidlig i neste år rett i forkant av reklame-lanseringen.

Lanserer i år likevel

Netflix er foreløpig i forhandlinger om å få med så mye innhold som mulig til reklame-utgaven, men det er grunn til å tro at de vil miste innhold. Det er også mulig at reklame-kunder ikke vil kunne lagre innhold, f.eks. for flyturen.

Det ble først rapportert en lansering i år. Dette ble senere endret til tidlig neste år, men nå ryktes det igjen at Netflix skal lansere reklame-tjenesten i et par utvalgte marked før 2023. Vi regner ikke med at Norge blir en av de første.

Annonse