teslasierdennevideoenmåfjernes
Tesla sier at videoer som denne er misledende. Nå tar selskapet grep for å prøve å bli kvitt innholdet.

Annonse


Tesla har fått nok

Tesla bruker advokatbegrep som “ærekrenkende” om videoer der Tesla-er testes med autopilot, og det er spesielt en video det siktes til.

Mener videoen er villedende

Nærmere bestemt er det snakk om autopilot-funksjonen og denne saken om en amerikansk politiker – som vi skrev 11. august:

“Dan O’Dowd, en dollar-milliardær fra California, og som søker seg til det amerikanske senatet, har prøvd å sverte Tesla. Det gikk ikke så bra. Biltilsynet i delstaten undersøker som kjent Tesla for villedende markedsføring av de selvkjørende egenskapene, og nå vurderer det norske Forbrukertilsynet det samme etter at vi kontaktet dem.

Men denne saken har ikke noe med markedsføring å gjøre, men det at O’Dowd mener han kan bevise at “Full Self Driving” er farlig og må stoppes av politikerne.

Annonse


Problemet: den såkalte profesjonelle sjåføren som testet bilen på en lukket bane fikk aldri aktivert FSD-systemet av naturlige grunner.”

Her er videoen Tesla ønsker å fjerne:

Mener videoen må fjernes

Nå ønsker Tesla videoer som den fra O’Dowd fjernet fra nettet, fordi de mener at klippet “gir en feilaktig fremstilling av den mest avanserte driverstøtteprogramvaren.”

Musks bil-selskap har derfor sendt politikeren et “cease-and-desist”-brev som på jus-språk betyr at de må fjerne videoen eller møte Tesla i retts-apparatet.

Forretningsmann og politker Dan O’Dowd krever at det amerikanske biltilsynet bannlyser Teslas selvkjørende egenskaper:

Annonse


Annonse


Annonse