switchogxboxblirikkedyrereakkuratnå
Nintendo og Microsoft bruker begge andledningen til å kryte av at de ikke øker prisene på sine konsoller, men sjansen for at det likevel kan skje i fremtiden er uten tvil tilstede.

Annonse


Hverken Xbox eller Switch blir dyrere… nå

Først erklærte Microsoft at de ikke skal øke Xbox-prisene akkurat nå.

Hverken Xbox eller Switch blir dyrere akkurat nå

Og nå sier Nintendo at de heller ikke de skal øke prisen, akkurat nå: “selv om vi ikke kan kommentere prisstrategier, har vi for øyeblikket ingen planer om å endre prisen på maskinvaren vår på grunn av inflasjon eller økte anskaffelseskostnader.”

Uttalelsene kommer etter at Sony valgte å øke prisene på Playstation 5. Vi har foreløpig ikke mottatt noen de norske veiledende prisene, men vi kjenner økningen i EU:

“Det globale økonomiske miljøet er en utfordring som mange av dere rundt om i verden uten tvil opplever. Vi ser høye globale inflasjonsrater, så vel som ugunstige valutatrender. Dette påvirker forbrukerne og skaper press på mange bransjer.

Basert på de utfordrende økonomiske forholdene har SIE tatt den vanskelige beslutningen om å øke den anbefalte utsalgsprisen (RRP) for PlayStation 5 i utvalgte markeder over hele Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), Asia-Stillehavet (APAC), Latin-Amerika ( LATAM), samt Canada.”

Switch koster fra 3090 kroner. Switch OLED er priset fra 3745 kroner. Begge modeller er på lager. Xbox Series X er tilejgnelig overalt for 5490 kroner. 3019 kroner skal Microsoft har for Xbox Series S.

Annonse