GenesisXSpeediumCoupe
Genesis X Speedium Coupe er dessverre bare e konsept, men det kan jo hende det lanseres en bil som ligner. Uansett vil nok flere deler av bilen brukes i fremtidige modeller.

Annonse


Er dette tidenes vakreste elbil?

Hyundai har et luksusmerkevare i USA kalt Genesis.

Låner fra BMW og Porsche, men ender opp med noe unikt

Selskapet har designet et konsept kalt X Speedium Coupe som er noe av det vakreste vi har sett. Kommer den på markedet? Trolig ikke (selv om bilprodusenter har snudd konsepter til virkelighet før).

Hyundai sier at det først og fremst er inspirasjon som er viktig å hente fra dette prosjektet – så kommer kanskje elementer i denne å dukke opp i fremtidige modeller.

Dette er ikke en utstillingsbil – det er en titt på designprosessene våre nå som vi utforsker ideer for den neste bølgen av elbiler, en som inkluderer Genesis’ DNA.

Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer, Genesis

Om designet har Hyundai skrevet en PR-tekst proppfull av, vel, PR-språk, men vi er enige i at designet er elegant:

Annonse


“Konseptets metalliske smaragdgrønne nyanse omtales som “Inje Green.” Som forventet av en bil som var inspirert av en koreansk racerbane, hentes det farger fra det fjellrike landskapet der banen ligger, og som er prikken over i-en for en klassisk bil som legemliggjør dynamikk, hastighet og tidløs eleganse.”

Vi lurer jaggu på tallene med et slikt interiør

Bilen er langt mer sportsbil på innsiden enn hva vi hadde forestilt oss. Vi hadde kanskje trodd dette var mer en Mercedes limo-type bil, men har ser det altså ut som man satser veldig sportslig.

Dessverre foreligger det ingen tall for hverken det ene eller det andre. Baksiden minner mye om en Porsche, mens fronten er mer forsiktig med å utrykke seg, men vil samtidig være velkjent for amerikanere. Det er nok mulig å skimte inspirasjon fra også Jaguar.

Det nyeste er at Hyundai har avslørt hvordan X Speedium Coupe sitt interiør tar seg ut.

Genesis-merkevaren er aktuelle med GV70, en luksus-SUV som lanseres i USA senere i år og blir en av de første elbilene fra selskapet som produseres i Alabama.

Annonse


Annonse


Annonse