siersegskyldigiapplebilsak
Det har lekket meget lite informasjon om Apples bil-prosjekt Titan i årenes løp. Bildet er av neste-generasjon Apple CarPlay som integrerer Apples tjenester langt dypere i bilene.

Stjal hemmeligheter fra Apple

Annonse


Helt tilbake i 2018 skrev vi saken “Tidligere Apple-ansatt stjal bilhemmeligheter – risikerer ti års fengsel.

Husker du denne saken? I løpet av vinteren konkluderer den

Xiaolang Zhang har nå sagt seg skyldig i saken som har tatt lang tid i retts-systemet.

Zhang ble hyret av Apple i desember 2015. Som vi forklarte den gang:

“Forretningshemmelighetene omfatter Apples bilprosjekt Project Titan som Zhang jobbet med etter han ble ansatt i selskapet desember 2015. Hans arbeidsoppgaver innebar å designe og teste kretskort som kunne analysere sensordata.

Annonse


I Apple fikk maskinvareingeniøren tilgang til konfidensielt innhold som Apple nå mener at han skal ha stjålet og brakt med seg da han startet å jobbet i det kinesiske selskapet XMotors, som også jobber med autonom bilteknologi.

Det var i april i år at Zhang gikk ut i pappapermisjon. I løpet av den perioden skal mannen ha reist til Kina og kort tid senere informerte han Apple om at han forlater selskapet.”

Ble ansatt i startup i 2018

Videre, i april 2018, ble Zhang ansatt hos den kinesiske startupen XMotors. Det er kort tid etter dette Apple fant ut at han hadde stjålet Apple Car utviklings-informasjon og til og med maskinvare.

Zhang ble enige om amerikanske myndigheter nå nylig, og vi vet ikke nøyaktig hva som ble dommen, men han risikerer altså opp til 10 år i fengsel og bøter i opp til 2,5 millioner kroner.

14. november er datoen retten skal bestemme seg for straffeutmålingen.

Annonse