erwindowsnettleserstandardendeligiferdmedåløses
Microsoft har gjort sitt for å gjøre det så vanskelig for mulig å definere andre nettlesere enn Edge som standard i Windows, inkludert blokkering av tredjeparts-apper som endret standard filtyper som avbildet.

Annonse


Er nettleser-tullet i Windows endelig i ferd med å løses?

Historikken rundt Microsofts stadige forsøk på å presse Windows-brukerne over til sin egen nettleser, Edge, er så lang at vi knapt kan huske alle stuntene.

Ett klikk er endelig alt som skal til

Men selskapet har blokkert tredjeparts-apper som gjør det enkelt å angi tredjepartsnettlesere som standard for alle relevante filtyper relatert til surfing, men nå ser det ut til at vi nærmer oss en løsning.

I det minste med Windows 10 22H2 (som foreløpig er å finne i “Release Preview”-kanalen) og Chrome Dev, som nå endelig gjør det mulig å angi Googles nettleser som standard med ett klikk.

Fungerer endelig i Windows 10 og Chrome Dev

Som vi tidligere har rapportert er dette på vei til Chrome i stabil versjon – Firefox og Opera støtter allerede ett-klikk for å definere de som standard. Nå venter vi bare på at dette skal fungere i Windows 11 også, noe det for tiden ikke gjør.

“Gjør Chrome til standard nettleser. Denne funksjonen fungerer ved å gå gjennom url-protokollene og filtilknytningene som er relatert til generell surfing, f.eks. http, https, .html osv., og angir direkte de relevante registeroppføringene for hver av dem,” skrev Google om den nye funksjonen sent i juli.

Annonse