xboxonesolgteunderhalvparten
Microsoft ble grundig slått av Sony ved den forrige konsoll-generasjonen, men gjør det bedre nå. Bilde: Evan-Amos

Annonse


Det er en grunn til at vi ikke fikk vite tallet før nå

Det er i forbindelse med Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard at vi endelig får vite hvor dårlig Xbox One gjorde det mot Playstation 4.

Innrømmer endelig de ble slått

Da disse konsollene var den gjeldende konsoll-generasjonen ville ikke Microsoft snakke om hvor mye dårligere deres konsoll gjorde det, mens de nå i forbindelse med oppkjøpet ønsker å fremstå så små som mulig for å unngå at de stemples som konkurranse-hemmende.

Også denne gang er det konkurranse-myndighetene i Brasil som avslører hva Microsoft sa om forrige konsoll-generasjon som varte fra 2013 til 2016.

Solgte nærmere 50 millioner Xbox One

I dokumentet erkjenner Microsoft det endelig analytikerne har regnet seg frem til mange ganger den gang, nemlig at “Sony slår Microsoft når det kommer til antallet solgte konsoller og antallet brukere ved å selge mer enn dobbelt så mange konsoller enn Xbox i den forrige generasjonen.”

Annonse


Sony oppdaterer ikke lenger Playstation 4-salg, men stoppet i mars i år: da var salget på 117,2 millioner konsoller, noe som betyr at Microsoft solgte under 58,8 millioner Xbox One. Nintendo har solgt 111,08 Switch så langt siden lanseringen i mars 2017, og vil snart slå PS4 – det er imponerende med tanke på at PS4 ble lansert i november 2013.

Hvordan det ligger til med Xbox Series X og S er ikke kjent da Microsoft ikke avslører salgstall, men analytikerne hos Ampere Analysis sier at PS5 solgte 1,6 ganger flere enn Microsofts nyeste konsoller. Microsoft uttalte nylig at Xbox X og S har vært markedsleder i USA de siste tre kvartalene på rad.

Annonse