telegramoppdateringmedanimerteemojierlansert
Dette er blant de animerte emojiene i den nye Telegram-oppdateringen som nå er lansert.

Annonse


Den “revolusjonerende oppdateringen” er animerte emojier

Pavel Durov har lagt ut en melding på Telegram der han spør seg hvor det blir av en oppdatering til iPhone.

Oppdatert, 13. august, 10:38:

Oppdateringen til Telegram som skulle “revolusjonere” hvordan man utrykker seg er ikke så utrolig som som grunder Pavel Durov tidligere hintet om – det er snakk om animerte emojier. For øvrig er årsaken til at Apple holdt igjen oppdateringen var fordi den ene pakken med animerte utrykk var alt for like Apples egne, og derfor brøt med opphavsretten.

Durov melder på Telegram at betalende kunder får de nye animerte emojiene først, og at en oppdatering om noen uker legger til støtte for egendefinerte emojier:

“Det var en interessant ingeniørutfordring å få til at hundrevis av vektorbaserte emojier med jevne animasjoner kunne spilles av samtidig på skjermen, uansett mobil. Telegram er det første selskapet som har implementert dette i en mobil-app.

Annonse


Å legge til egendefinerte emojier til teksten i en melding er bare det første trinnet i den kommende visuelle revolusjonen på Telegram. Om noen uker vil brukere kunne legge til en hvilken som helst egendefinert emoji som en reaksjon på en melding og vise en emoji som gjeldende status ved siden av navnet.

Alt dette blir først tilgjengelig for Premium-abonnenter, fordi det er de som gjør det mulig for Telegram å forbli gratis og privat for alle.”

Mener han skal revolusjonere meldinger

Ifølge Durov har Apple fremdeles ikke blitt ferdig å se over oppdateringen selv etter to uker. Durov er frustrert da han i oppdateringen lover å “revolusjonere hvordan folk utrykket seg med meldinger.”

Hva Telegram-oppdateringen får av nye funksjoner avslører han ikke, men smart PR er det uansett.

Hvis Telegram, en av de ti mest populære appene globalt, får denne behandlingen, kan man bare forestille seg vanskelighetene som oppleves av mindre apputviklere. Det er ikke bare demoraliserende: det forårsaker direkte økonomiske tap for hundretusenvis av mobilapper globalt.

Pavel Durov

Dette er langt fra første gang Apple kritiseres for dette

Apple har siden de lanserte App Store sommeren 2008 blitt kritisert for treg godkjenning av apper da de går igjennom samtlige manuelt, i motsetning til Google Play Store som bruker automatiserte tjenester for å gå igjennom koden.

I tillegg krititeres Apple for den opp til 30 prosent store avgiften de tar fra utviklere som tjener penger på appene sine.

Pavel kommenterer også dette:

“Problemet er i tillegg til avgiften på 30 prosent Apple og Google tar fra apputviklere. Ifølge dem skal betale for ressursene som trengs for å vurdere apper. EU og andre begynner sakte å se nærmere på disse misbrukende praksisene, men den økonomiske skaden som allerede har blitt påført av Apple på teknologiindustrien kan ikke tilbakeføres.”

Annonse