testavspidermanresmateredpc
Spider-Man fra 2018 til konsoller et et så bra spill at det er en vanvittig god underholdningsopplevelse også på PC fire år senere.

Annonse


TEST: Det beste sommer-comebacket – Spider-Man Remastered PC

Spider-Man fra 2018 er fremdeles et meget bra spill, det vil den nye PC-versjonen med stor selvtillit minne deg på.

Introduksjon

Jeg må innrømme jeg ikke var den beste spilleren. Jeg hadde problemer med å huske alle taste-kombinasjonene, og følte at det ble alt for mye hektisk trykking på gamepad-en.

Det var heller ikke jeg som testet spillet i september 2018, men Martin Kynningsrud Størbu som belønnet spillet med 9 av 10. Det er en poengsum jeg fremdeles kan gå god for, fire år etter den opprinnelige lanseringen.

Også Miles Morales var en god spin-off, men gjorde ikke de store endringene i gameplayet, men oppgraderte spillet til en visuell fryd på Playstation 5, og lanserte også ray tracing i ytelsesmodus for kjapp FPS som er viktig i et spill som dette.

Annonse


PC-versjonen er kjappere på flere måter

Nå er ikke dette en test av Miles Morales, men jeg svinget også innom PS5-spillet i løpet av testperioden og fant at på PC er reaksjonstiden med gamepad-en langt bedre. Om dette skyldes DualSense eller Sonys konsoll vet jeg ikke, men jeg kan forsikre om at PC-versjonen gir den aller beste opplevelsen i så måte med lynkjapp reaksjonsevne som er et must i et spill av typen.

Fremdeles er New York et fortreffelig og imponerende skue. Det er ingen spill som har kommet i nærheten av å gi dem samme følelsen av å svinge seg rundt som dette, et faktum selv i 2022. Etterhvert som man utfører oppdragene låses stadig mer av kartet opp i form av side-oppdrag og selvsagt den konstante jakten på skurker som blir stadig vanskeligere å få has på.

Du må lære Spider-Mans triks å kjenne

Det er nemlig slik at om man står stille, som i Doom (uten sammenligning for øvrig), så blir man ført en død superhelt. Man premieres av å hele tiden være kjapp på labben, for det skal ikke mange kulene til før man tar kvelden.

Fremdeles er det slik at om man siktes på med våpen, så varsler spillet om man er sekunder unna å bli truffet med en rød linje siktende mot deg – hopp unna i siste sekund og tiden går i saktefilm.

Det også fremdeles vanvittig tilfredsstillende å kombinere angrep uten selv å ta skade: stjel våpenet til fienden og kast det mot ham, eller ta tak i hele mannen og sving ham rundt for å gjøre skade på skurke-kompisene.

Da jeg nevnte at jeg ikke var den beste spilleren tidligere i testen var det fordi jeg ikke hadde skjønt greia. Det er mulig jeg treig i knotten elns, men det tar noen timer å gjøre seg komfortabel med hvordan man utfører det perfekte angrepet, og det er alltid smart å starte på avstand.

Mens man spiller låses ikke bare alle mulighetene i byen opp, men man kan velge mellom en overraskende stor rekke med drakter som alle har sine spesielle super-egenskaper. Det er også mulig å oppgradere alle leketøyene, fra miner med elektro-sjokk til bomber som fester seg til skurkene. Spiller man med god flyt blir man dessuten belønnet med et “take-down”-triks som kverker fienden en gang for alle, et triks som ikke fungerer på de sterkeste fiendene.

Ja visst er dette på mange måter en kopi av Batman Arkham-spillenes slåssing. Dette gjelder også når man ønsker å ta en og en fiende av gangen uten å bli oppdaget – men spiller det egentlig noen rolle når det funker så bra? Nope.

Nå er naturlig nok ikke gameplayet endret, og jeg kan skjønne frustrasjonen for nye spillere, men gi deg selv en sjanse til å huske kombinasjonene og hvordan man flyter mellom fiendene, og jeg kan garantere deg timesvis med knall-underholdning og et emosjonelt forhold til byen og menneskene i den.

Grafikk

Spillet byr på en rekke innstillinger og avanserte grafikk-teknikker (som tidligere dekket), men faktum er at jeg foretrekker høyeste oppløsning og detaljnivå i kombinasjon med mange FPS – heller det enn ray tracing og lavere tekstur-oppløsning.

Ved bruk av ray tracing medium, 4K og de andre innstillingene makset, ligger nemlig RTX 3080-maskinen min ofte på 20 FPS, og det blir jo alt for lite.

Det forekommer også hakking i opplevelsen med ray tracing. Sony sier de jobber med å rette mange av disse problemene, dessuten manglet jeg i test-perioden en Nvidia-optimalisert driver for spillet (som nå er lansert). Mulig aktiverer jeg RT når alt er rettet og med optimaliserte drivere.

Hva angår selve grafikken er ikke detaljnivået som i helt moderne titler, Miles Morales har f.eks. mer av det og flere objekter samt et rikere fargepalett. Det er likevel ikke slik at du blir skuffet, og på PC kommer ekstra FPS godt med. Spesielt filmsekvensene tar seg ekstra godt ut, det samme gjør action-sekvensene der man må trykke korrekte kombinasjoner for å overleve.

Dette er hva jeg foretrekker:

I test-versjonen har Sony følgende advarsler:

  • De skal fortløpende forbedre FPS på samtlige maskin-oppsett.
  • Ray tracing er midlertidig deaktivert på AMD-skjermkort. De jobber med AMD for å løse dette.
  • Veldig høy ray tracing anbefales ikke på skjermkort med under 10GB RAM. De jobber med å forbedre dette.
  • Man kan oppleve ytelses-problemer med ray tracing med høyt detaljnivå på utvalgte AMD Ryzen CPU-er. De jobber med å rette dette.

Konklusjon

Spillet byr også på en meget god fortelling med gode skuespillere som gir deg empati for hva som skjer med dem. Stadig ringer M.J eller Tante May deg for å få deg til å føle at du virkelig er Peter Parker, og det fungerer på en vidunderlig måte.

Jeg kan ikke erindre å ha spilt noe som i så stor grad gjør meg glad i og involvert i universet, og jeg har hele tiden lyst til å komme videre i historien for å finne ut hva som skjer.

Dette spillet fortjener en ekte oppfølger, noe annet ville være en katastrofe for begge merkevarer.

TEST: Det beste sommer-comebacket – Spider-Man Remastered PC
Vi konkluderer
Spider-Man Remastered til PC er flott underholdning med tight gameplay som kombineres med en cinematisk fortellerstil som fenger.
Leservurdering2 Vurderinger
7.1
+
Avhengighetsskapende kampsystem
En imponerede by å svinge seg rundt i
Flott historiefortelling
Bra grafikk
Man får en emosjonell kobling til karakterene
-
Kamp-systemet krever en viss spille-stil
Mer spennende grafikk i Miles Morales
9

Annonse