googlesaksøkersonos
Google tapte mot Sonos i januar. Det medførte at de måtte fjerne funksjonalitet fra egne høyttalere.

Annonse


Google saksøker Sonos

I januar i år tapte Google en rettssak mot Sonos.

Tapte, måtte fjerne funksjonalitet

Det hele endte med med at selskapet måtte fjerne funksjonalitet:

  • For å endre volumet på en høyttaler-gruppe så må hver høyttaler justeres individuelt. Man vil heller ikke kunne endre “Speaker Group”-volumet på mobilens fysiske volum-knapper.
  • De fleste “Speaker Groups”bør fungere som forventet, men ikke om man har en høyttaler-gruppe med andre merker som fungerer med Cast, som JBL eller Lenovo. Disse må være på fastvareversjon 1.52.272222 eller nyere.
  • En mindre gruppe med brukere vil måtte bruke “Device Utility”-appen (DUA) for å fullføre produkt-installasjon og oppdateringer. Du vil kanskje få en melding om å laste ned og kjøre DUA som vil sørge for at enheten er koblet til WiFi og får den nyeste programvaren.

Handler om syv patenter

Nå er det Google som er på krigsstien med et par søksmål mot Sonos. Google mener at høyttaler-selskapet nytter syv patenter de eier relatert til smart-høyttalere og stemme-kontroll.

Noen av dem handler om hvordan nøkkelord oppdages, trådløs lading og hvordan en gruppe med høyttalere skal håndtere stemme-forespørsler.

Annonse


Google håper også å få til bannlysning av import av Sonos-produktene de mener misbruker deres teknologi.

Google inkluderer Sonos Move, Roam, Roam SL, Arc, Beam og One i listen over produkter de mener bruker stjålet teknologi.

Annonse