intelslitermedskjermkortenesine
Har Intels forsøk på GPU-er raknet helt, eller er dette bare en første-generasjonssatsing.

Annonse


Er Intels store skjermkort-satsing allerede død?

Intel har ikke akkurat gått bombastisk ut og servert haugevis av sine nye skjermkort globalt, samtidig.

Intel rotet til driverne, nådde ikke salgsmålet

I stedet lanserte de for litt siden 1080p-kortet A380 kun i Kina. Visstnok skal den meget rolige utrullingen være grunnet svake drivere mange har klaget på.

Selskapet måtte også nylig innrømme at de ikke kommer til å nå salgsmålene for GPU-ene, nettopp grunnet driverne.

“De kjappere kortene, A750 Limited Edition og Arc A770 Limited Edition (som Linus Tech Tips allerede har tatt en titt på), ventes også å lanseres i resten av verden i løpet av den nevnte tidslinjen som er fra 5. august til 29. september,” som vi meldte 1. august. Nå lurer vi på om de kommer så langt.

Annonse


Intel snakker om ytelsen til Arc:

“Nærmest ingen er interesserte”

Igjen er det Igor’s Lab som sitter på interessant informasjon som får oss til å lure på hvor langt Intel vil kunne klare å komme.

Igor Wallossek har snakket med butikker, distributører og produsenter i Europa og sier at svarene han fikk tyder på “laber eller ingen interesse” av å selge, ta inn og produsere Intels første generasjon GPU-er.

I tillegg rapporteres det fra samme kilde at en stor skjermkort-produsent helt har stoppet salget av kortene. Årsaken skal være grunnet kvaliteten, hva nå enn det egentlig betyr. Kanskje driverne?

Lagrene er visstnok fulle av kort

Det sies også at varelagrene visstnok er stappfulle av kort som ikke selges, dog er vi usikker på hvor det skulle ha vært store lagre utover Kina der A380, og kun det kortet, er tilgjengelig.

Så langt har kun ASRock og Gunnir startet salget av dette kortet. Hvor de tre store er vet vi ikke, altså Asus, Gigabyte og MSI.

Skjermkort-markedet er tøft, og det er vanskelig å skulle komme inn diltende så sent etter at de to store for lengst er forankret. Spørsmålet er om Intel gir opp, eller bare ser på Arc som første forsøk på en ny generasjon, og at de følger opp med en ny generasjon kjappere enn planlagt grunnet den enn så lenge problematiske lanseringen skal vi tro Wallossek.

Annonse