testBowers&WilkinsPx7S2
Bowers & Wilkins Px7 S2 leverer kjempe-god lyd i en lett og lekker innpakking som også tar lite plass. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Den beste lyden, rett og slett – Bowers & Wilkins Px7 S2

Jeg har siden jeg kjøpte mine første Bluetooth-hodetelefoner for mange år siden, P5 Wireless lansert i 2015, vært glad i Bowers & Wilkins sitt lydbilde. Det er morsomt og detaljrikt. Ja, man kan få begge verdener i samme produkt.

Introduksjon

Det var derfor med ikke så rent lite entusiasme at jeg mottok deres nyeste hodetelefoner, Px7 S2.

Sist gang jeg testet var altså i 2015. Deretter testet jeg ørepluggene C5 som var de første jeg testet som faktisk satt godt i øret, også under trening.

Det er hard konkurranse i dette markedet nå, og dette er definitivt ikke de ønsker når du trener – desto bedre er de når du setter deg ned i godstolen.

Annonse


Les også vår test av proppene PI7 fra sommeren 2021.

Spesifikasjoner (pris 4198 kroner):

  • 2 x 40 mm høyttalere
  • 4 x mikrofoner for ANC
  • 2 x mikrofoner for samtaler
  • aptX Adaptive, aptX HD, AptX, AAC, SBC
  • Bluetooth 5.2
  • 30 timer batterilevetid
  • USB C – to timer ladetid – 15 minutter for syv timer batterilevetid
  • 307 g

Design

Jeg elsker designet til disse, rett og slett. De er langt mer kompakte enn P5 og har en utrolig fin blåfarge. Det skal heller ikke stå på kvalitetsfølelsen: dette er kvalitet du er vant til fra britene, men sjokkerende nok har de brukt plastikk i stedet for metall. Dette for å holde vekten så lav som mulig. Dessuten er prisen lavere.

Merkelig nok har de fått dette til å fungere, og jeg hadde ikke følt meg lurt om jeg hadde gått for disse. Det med vekten skal man ikke kimse av, for jeg husker godt hvor tunge C5 var – det er et stort pluss at disse er mindre og lettere.

Rundt koppene har B&W lagt på en ring i gullfarge som “plaster på såret.”

Litt negativt for totalopplevelsen er det at koppene ikke justeres like elegant som de ser ut, og har en ujevn mekanikk. Detaljer? Joda, men det er B&W vi snakker om.

Det største problemet med designet er ikke plasten som er valgt, men minneskum-putene som dessverre er laget av tett-sittende plast. Da jeg brukte dem til å klippe gresset i varmen ble jeg fort svett rundt ørene. Det sier seg vel selv at hodetelefoner ikke er noe å løpe med, men glem altså disse til stillestående trening og annen fysisk aktivitet.

Fordelen med denne type puter er at de er meget komfortable på.

Koppene er mer enn dype nok slik at ingen deler av øret føler på innsiden av dem. Putene er dessuten store og myke nok til ikke å øke størrelsen på produktet mer enn hva som er absolutt nødvendig.

Dessverre kan de ikke klappes sammen, så skal du ut og reise med dem må du pakke dem inn i det store, medfølgende etuiet:

Lyd

B&W serverer ofte langt mer bass enn konkurrentene, så er også tilfellet med disse. Det utrolige er at man tror at detaljer og vokaler drukner, men så skjer ikke i det hele tatt: de klarer nemlig likevel å fremheve vokalen der den skal være i lydbildet, altså i senter, samtidig som jeg gjentatte ganger hørte detaljer i musikken jeg ikke hadde fått med meg i andre produkter i samme pris-segment. Det er imponerende med så tøff konkurranse. Med så god lyd er det vanskelig å forestille seg hva de kan gjøre med neste generasjon.

For de som ønsker en god og fyldig bass vil derfor man ikke bli skuffet, samtidig som de klarer å servere et imponerende detaljnivå.

B&W har som alle andre en dedikert app til disse der det er enkelt å justere bass og diskant, og man kan øke noe voldsomt i begge retninger. Jeg foretrekker å øke diskanten litt.

For å hamre det inn: jeg tviler på at du finner like bra lyd andre hodetelefoner til samme pris. Dette er virkelig imponerende, og selv om lydbildet sikkert ikke er helt “korrekt” i forhold til studio-feinsmeckere, øker de underholdnings-opplevelsen mange grader.

Funksjoner

Det er ingen smart-funksjoner i disse, bortsett fra automatisk pause når man tar dem av – innstillingen er ikke på som standard, merkelig nok. Det er altså ingen funksjon som demper lyden når man snakker (viktigst), eller mulighet til å aktivere eller deaktivere ANC i forhold til hvor man befinner seg.

Det beste med designet foruten komforten er at Px7 S2 ikke serverer deg med et hav av knapper du behøver å ta stilling til, samt at pause-knappen har en ru overflate slik at du ikke trykker feil og øker eller senker volumet.

ANC-knappen finner man på venstre side.

Vipp på-knappen opp for å skru på, og ned for å skru av. Hold den i opp-posisjon for å koble til en ny enhet. Da du først har dem i nærheten av mobilen spør de automatisk om du vil koble til.

Til høyre finner man en dedikert knapp for ANC av og på, noe jeg setter pris på.

Konklusjon

B&W er stål-fokusert på å servere best mulig lyd med et kompakt design som tar seg flott ut, samtidig som vekten og prisen er lavere enn tidligere.

Den største ulempen med dem er at putene lett blir svette, og at de ikke kan klappes sammen. Mangelen på smarte funksjoner vil nok også skuffe noen, men min mening er at lyd-kvaliteten veier opp for dette og mer til.

Kjøp Bowers & Wilkins Px7 S2. Annonse.

TEST: Den beste lyden, rett og slett – Bowers & Wilkins Px7 S2
Vi konkluderer
B&W fokuserer nærmest kun på lydkvalitet, og klarer også denne gang å overbevise med et detaljert og underholdende lydbilde. De anbefales ikke til fysisk aktivetet, og det mangler flere smarte funksjoner, men det som fokuseres på leverer så til de grader.
Leservurdering261 Vurderinger
1.5
+
Meget god og underholdende lyd
Snasent og kompakt design
Komfortable
Lette
-
Blir svette ved fysisk aktivetet
Har kun én smart-funksjon
Kan ikke klappes sammen
9.5

Annonse