oslokjappestestorbyieuropa
Oslo og Tromsø topper Ooklas sine mobil-målinger.

Annonse


Oslo er kjappest i Europa

Ookla sin Speedtest har avslørt hvilke byer i Europa som har kjappest nett. Av storbyer er Oslo kjappest av dem alle.

Oslo er kjappest av de europeiske storbyene

Test-verktøyet til tjenesten er mye brukt, og derfor en god måte å finne ut hvem som er kjappest.

“Oslo, Norge toppet listen vår over 15 europeiske ferie-destinasjoner fulle av storbyspenning med det raskeste mobil-nettet med en median nedlastingshastighet på 156,99 Mbps i løpet av 2. kvartal 2022,” melder selskapet som påpeker at dette er “perfekt hvis du planlegger å gjøre liveoppdateringer fra Øyafestivalen.”

På andreplass finner vi Stockholm (136,74 Mbps), etterfulgt av København (133,16 Mbps) og Lisbon (86,49 Mbps) i Portugal. Helsinki er på fjerdeplass. Sverige og Danmark sine to storbyer er veldig nærme hverandre i hastighet, mens Norge ligger noe over begge, men med noe lenger svartid i ms. Det er ikke før fjerdeplassen med Lisbon at det faller en god del.

Tromsø drar fra alle

Nord-Norges største by, Tromsø, er den aller kjappeste med god margin i Ookla sin sammenligning over kulturelt relevante byer med 251,52 Mbps mot andreplassen som ikke klarer mer enn 96,40 Mbps, og den byen er Amsterdam.

Foretrekker du sand i datamaskinen er disse best

Annonse


Annonse


Annonse