iphonesehjalpeuropa
Counterpoint avslører at iPhone SE med 5G hjalp Apple stort i Europa som er i ferd med å gå inn i en resesjon ifølge analytikere.

Annonse


Denne mobilen reddet Apple

Counterpoint Research-tall avslører at iPhone SE, som ble kaldt mottatt i USA, gjør det bra i Europa.

“Apples billigste mobil hjalp dem stort i Europa”

Nedgangstider får naturlig nok forbrukerne til å spare penger, noe som også gjenspeiler seg i salget av mobiler.

Smartmobil-salget i Europa er nemlig ned 11 prosent sammenlignet med i fjor, “men Apple klarte å øke salget og markedsandeler, i hovedsak takket være 5G-støttede iPhone SE,” melder analytikerselskapet. Totalsalget på 40 millioner enheter i andre kvartal i år er det laveste siden samme kvartal 2020.

Counterpoint:

“Apple økte også både forsendelser og markedsandel fra år til år i Europa – hovedsakelig på grunn av lanseringen av 5G-støttede iPhone SE – men falt drastisk fra kvartal til kvartal av samme grunn som Samsung.”

Annonse


Spår en seig oppgang

Counterpoint avslører altså at også Samsung klarte å øke antallet solgte, men at kvartalet gikk nedover fordi de, som Apple, trakk seg fra det Russiske markedet. Samtidig ble Xiaomi (ned 39 prosent) og Oppo (ned 26 prosent) slått ut av at Kina stengte ned grunnet covid.

Analytikerne ser dystert på fremtiden, men sier de fremdeles har håp om at situasjonen kan bedre seg:

Situasjonen i Europa er dessverre fortsatt dyster. Mange land i Europa glir nærmere resesjon, og innenrikspolitiske spenninger i en rekke land utenfor Russland og Ukraina øker, for eksempel i Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Vi har fortsatt håp om at bunnen er nådd og at dette bør gå opp snart, men oppturen vil sannsynligvis være lang og sakte.

Jan Stryjak, assisterende direktør, Counterpoint Research

Annonse