appletredjekvartal2022
Apples Mac-salg falt med 10 prosent, Watch er ned åtte prosent og iPad ned to prosent. Kun iPhone økte. MacBook Air M2 som avbildet er for ny for å ha innvirkning på dette kvartalsresultatet.

Annonse


Mac-salget ned hele 10 prosent

Apple har lagt frem sitt tredje finanskvartal, og de klarte å slå forventingene, men bare så vidt.

Bransjen går enda tøffere tider i møte

USA er i resesjon og lommebøkene til folk er ikke hva de en gang var, mens Europa sliter med energi-krise og høye strøm-utgifter.

Dette medfører igjen til mindre forbruker-handel, noe Samsung allerede har varslet.

I tillegg var det en god stund før resesjonen mangel på komponenter og problemer med å produsere nok av dem grunnet stadige covid-nedstenginger på de gigantisk fabrikkene i Kina.

Annonse


Våre resultater for juni-kvartalet demonstrerer vår evne til å administrere virksomheten vår effektivt til tross for det utfordrende driftsmiljøet. Vi satte inntektsrekord kvartalet og vår base av aktive enheter nådde et rekordhøyt nivå i alle geografiske segmenter og produktkategorier. I løpet av kvartalet genererte vi nesten 23 milliarder dollar i kontantstrøm fra driften, returnerte over 28 milliarder dollar til aksjonærene våre og fortsatte å investere i våre langsiktige vekstplaner.

Luca Maestri, finansdirektør, Apple

Apple kan stole på iPhone, også denne gang

Som vanlig kan Apple alltid stole på iPhone: omsetningen økte litt sammenlignet med i fjor, og tjeneste-delen økte med 12 prosent. Mac-omsetningen dalte med hele 10 prosent, men det er mulig noe av dette også kan forklares med at mange handlet det de trengte da langt flere måtte måtte hjemmefra.

Omsetningen for kvartalet var på hele 83 milliarder dollar, noe som er rekord og opp to prosent sammenlignet med fjoråret. Spørsmålet er om de klarer å innfri også i fjerde kvartal.

Tim Cook mener at salget av selskapets datamaskiner faller grunnet komponent-mangel og ugunstige valutakurser.

Også Apple Watch-omsetningen gikk ned med rundt åtte prosent og iPad falt med to prosent noe som er bra for et segment som nettbrett i nedgangstider.

Annonse