spotifydroppercarthing
Spotify sier rett ut at det var for få kunder. Nå skriver de av utgiften for Car Thing og dropper produktet etter kun fem måneder på det åpne markedet.

Annonse


Spotify har gitt opp noe du kanskje aldri har hørt om

Det var i mai 2019 verden først fikk nyss om Car Thing.

Car Thing ble aldri en greie utenfor USA

Den gang var det snakk om veldig tidlig testing av maskinvare-tingen som kunne spille Spotify i bilen.

I oktober 2021 avslørte selskapet mer om maskinvaren og i februar i år ble tingen lagt ut for salg i USA for 900 kroner – fem måneder senere, og Spotifys første maskinvare-satsing er død.

306 millioner kroner er hva Spotify tapte på satsingen.

Annonse


Bilde: Spotify

Spotify har nesten 200 millioner kunder, men taper likevel penger – dette er årsaken.

Dette forklarer Spotify til TechCrunch

Selskapet sier nå at Car Thing var et eksperimentet, noe de som betalte nesten tusen kroner (de selger den nå for 500 kroner) neppe setter pris på:

“Målet med Spotifys Car Thing-utforskning var å bedre forstå lytting i bilen, og bringe lyd en større masse brukere og kjøretøy. Basert på flere faktorer, inkludert produktetterspørsel og forsyningskjedeproblemer, har vi besluttet å stoppe videre produksjon av Car Thing-enheter. Eksisterende enheter vil fungere som tiltenkt. Dette initiativet har låst opp nyttig læring, og vi er fortsatt fokusert på bilen som et viktig sted for lyd.”

Det er altså ikke slik at produktet slutter å fungere, men det selskapet vil neppe oppgradere opplevelsen mer da de skriver av utgiften. De sier også rett ut at det var for få som ønsket å handle.

Annonse


Annonse


Annonse