Annonse


Nå advarer Samsung

Samsung har satt profitt-rekord for kvartalet med 59,4 milliarder dollar.

Samsung gjør det fremdeles bra, men forbruker-markedet er ikke like sterkt

Samtidig melder selskapet at driftsresultat endte på 10,8 milliarder dollar, en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode 2021 og det beste tallet Samsung kan skilte med siden 2018.

Likevel er det slik at Samsung varsler lavere etterspørsel etter brikker til mobiler og PC-er grunnet makro-økonomiske forhold.

Selskapet skal vise frem sine nye produkter 10. august 15:00.

Både DRAM og NAND-salget kom inn med noe lavere antall enn forventet:

“Minne-forretningene ble forbedret både fra år til år og kvartal til kvartal ettersom ASP holdt seg på et bedre enn forventet nivå takket være den disiplinerte salgsstrategien for å møte markedsetterspørselen og fordelene med en sterk dollar. Selv om server-etterspørselen forble solid, er etterspørselen etter forbrukerprodukter som mobiler svekket grunnet økende virkninger av makro-økonomiproblemer, noe som resulterte i at DRAM- og NAND-forsendelser var noe lavere enn forventet”

Annonse


Samsung har trua på bedrifts-markedet, men advarer mot “resesjon og geopolitiske problemer”

Selv om forbrukermarkedet gjør det dårligere grunnet dårligere råd hos forbrukerne, forventer selskapet å gjøre det bra i server-markedet, AI og 5G.

“Kunder kan muligens komme til å justere lagernivået midlertidig grunnet forsyningsproblemer med enkelte IC-komponenter, samt bekymring over omfattende økonomisk resesjon og geopolitiske problemer.”

Annonse