metasinesvaketallomsetningnedforførstegang
Samtidig med svake tall har FTC blokkert Meta sitt kjøp av VR-selskapet Within som lager treningsspill.

Annonse


Metas inntekter raste med 36 prosent – nektes å handle VR-selskap

Metas andre kvartalstall for året er ikke hyggelig lesning for Mark Zuckerberg.

Oppdatert, 09:30:

Within er selskapet bak Supernatural, en VR-treningsapp. Amerikanske FTC (“Federal Trade Commission)” har saksøkt for å blokkere Meta sin handel av selskapet fordi Mark Zuckerbergs selskap allerede eier Beat Saber som de mener ligner. FTC mener at Meta ikke har rett til å kjøpe seg til dominanse i markedet.

Første omsetningsnedgang noensinne

Omsetningen gikk kun ned ett prosent og endte på 28,8 prosent (men dette er likevel en negativ milepæl, da det er første gang for selskapet), men når vi ser på inntektene har Zuckerberg et skrekktall å forholde seg til inntektene falt med hele 36 prosent og endte på 6,7 milliarder dollar.

Annonse


Meta skal ha tapt 10 milliarder dollar i omsetning på Apples iOS-endring som spør brukerne om de ønsker å bli sporet i apper som Facebook. Det melder The Verge.

VR-satsingen koster mye penger

Annonse-omsetningen fra Meta sine apper, som Facebook, var mer eller mindre flat og Reality Labs som huser Meta Quest (som øker i pris med 1000 kroner fra 1. august) økte med 48 prosent til 452 millioner dollar i omsetning, men Reality Labs må også bokføre et tap på 2,8 milliarder dollar. Dette er et tap som er 15 prosent større enn andre kvartal 2021. Meta varsler at omsetningen til Reality Labs blir enda lavere i tredje kvartal. Da er det ikke rart de justerer opp prisen på VR-hodesettet.

Bruken av apper (2,88 milliarder daglige aktive brukere) som Facebook, Instagram, WhatsApp og Messenger har økt med fire prosent, mens aktive brukere har økt med 3 prosent (3,65 milliarder månedlige brukere).

Annonse