iphone14problirkanskje15prosentog50prosentkjappere
iPhone 14 Pro-serien får den største kamera-oppgraderingen på mange år ved å oppgradere fra 12MP til 48MP. Bedre zoom ventes ikke i i 2022.

Annonse


Kan ha avslørt iPhone 14 Pro-ytelsen

Apples A16-brikkesett som kun blir å finne i årets iPhone 14 Pro-modeller bygger bruker trolig 5nm som forgjengeren A51 som blir å finne i iPhone 14. Nå har Macworld prøvde å regne seg frem til hvor mye bedre ytelse vi kan forvente.

Opp til 15 prosent kjappere CPU

Det er snakk om 5 nm, men tredje generasjon av denne teknikken. Det betyr at N4P-prossessen som den heter, vil gi en mindre ytelsesøkning på 11 prosent.

Apple skal kombinere dette med kjappere LPDDR5 RAM, opp fra dagens LPDDR4x som nyttes i Pro-modellene. Det er snakk om så mye som 50 prosent mer minnebåndbredde som vil komme godt (inkludert energi-sparing) med når Apple legger til støtte for 8K-videoopptak (med et stor-oppgradert 48MP-kamera) og trolig støtte for 4K “Cinematic Mode.”

“Kombinert med høyere klokkehastighet kan Apple kanskje skvise ut 15 prosent bedre ytelse,” forklarer Macworlds Jason Cross.

Hva med GPU-en?

Som i Android-verdenen, og eksemplifisert med Snapdragon 8+ Gen 1, er det på med dagens brikke-design lettere å øke GPU-ytelsen, og for Apple er det intet unntak: forvent fra 25 til 30 prosent kjappere grafikk – en økning som er den samme Apple klarte ved å hoppe fra A14 til A15 i fjor.

Annonse