cybertrucksommeren2023
Elon Musk og Tesla håper å kunne levere de første Cybertruck-ene sommeren 2023.

Annonse


Musk håper leveransene starter sommeren 2023 – Tesla har solgt 75 prosent av sine Bitcoins

Elon Musk er mer optimistisk hva angår Cybertruck-produksjonen nå enn under forrige kvartals-rapport.

De første kundene i USA kan få sin om ett år

For nå melder han, under fremleggelsen av andre kvartal 2022-tallene, ikke at produksjonen “kanskje” starter neste år, men sier at håpet er å starte produksjonen sommeren 2023.

Den spesielle bilen ble annonsert i 2019 og har gått gjennom en rekke design-endringer siden den gang, men selskapet klarte ikke krympe den nok til å tørre å satse på salg i Europa da bygatene ofte er for små for den store trucken. Derfor blir den i første omgang kun tilgjengelig i USA.

Laser-viskere?

Musk har også sagt de har utfordringer med vindusviskeren, som det kun er en av for hele frontruten. Det er også avslørt et laser-rense-system i et patent, som vi skrev om i fjor, men siden den gang har vi ikke hørt mer om dette.

Annonse


Cybertruck har blitt observert av droner på Tesla sine testbaner en rekke ganger de siste to årene.

Andre kvartal 2022

Tesla leverte noe bedre tall enn hva markedet hadde regnet med: inntektene var på 16,7 milliarder dollar, 400 millioner dollar mer enn forventet. Fortjeneste per aksje endte på 2,27 dollar mot forventet 1,81 dollar.

Selskapets inntekter økte med 42 prosent sammenlignet med fjoråret, og sier at følgende hadde en effekt:

  • Økning i antallet leverte biler
  • Økning i snitt-prisen
  • Vekst i andre deler av forretningene

Vi fortsetter med betydelig fremgang på tvers av virksomheten i løpet av andre kvartal 2022. Selv om vi møtte visse utfordringer, inkludert begrenset produksjon og nedleggelser i Shanghai i størstedelen av kvartalet, oppnådde vi en driftsmargin blant de høyeste i bransjen på 14,6 prosent, positiv fri kontantstrøm på 621 millioner dollar og avsluttet kvartalet med den høyeste kjøretøyproduksjonensmåneden vår noen sinne.

Tesla

Tesla sier at Berlin og Austin-fabrikkene økte produksjonen i andre kvartal og at Berlin-lokasjonen nådde en viktig milepæl med over 1000 produserte biler i løpet av en uke. I Austin har selskapet klart å produsere de første bilene med 4680 batteri-celler for leveranse til sine amerikanske kunder.

Tesla har solgt unna det meste av sine Bitcoins

Musk har hypet digitalvaluta, spesielt Dogecoin, og Tesla aksepterte en stund Bitcoin som betaling for biler, men dette tok fort slutt fordi de var “bekymret for raskt økende bruk av fossilt brensel for Bitcoin-gruvedrift og transaksjoner, spesielt kull, som har de verste utslippene av noe drivstoff.”

Nå avslører selskapet at de har solgt unna rundt 75 prosent av sin beholdning av digitalvalutaen. Salget ble utført på tampen av andre kvartal og ble konvertert til dollar noe som ga dem 936 millioner dollar i kontanter.

Annonse


Annonse


Annonse