samsungoglgappleglass
Samsung og LG utvikler visstnok micro-OLED paneler for både Apple og Meta sine kommende AR-briller samtidig som også Microsoft snuser på ny AR-maskinvare.

Annonse


Apple har bedt Samsung utvikle “Apple Glass”

Samsung er en av selskapene som skal levere micro-OLED til Apples første rene AR-opplevelse. Også Meta har bestilt AR-skjermer fra Samsung.

2023 er det store VR/AR-året

AR-brillene er de som kommer etter VR/AR-hodesettet som skal lanseres neste år, og som “Apple Watch Pro“, kan bli veldig dyre.

Ifølge samme avis skal også LG levere paneler til AR-brillene, “en annen faktor som vil presse Samsung Display til å utvikle lignende teknologi for å kunne konkurrere.”

Har Microsoft en utfordrer til Apple Glass på vei?

At Apple jobber med dette er ingen overraskelse. Desto mer oppsiktsvekkende er det at også Microsoft har et nytt AR-prosjekt på gang, og det i samarbeid med Samsung.

Annonse


Startskuddet for prosjektet var visstnok i fjor, og selv om slike prosjekter har lang utviklingstid, så det vil ta tid for Microsoft. Fordelen er at de allerede har kompetanse i bedriftsmarkedet med AR-briller som en av de eneste.

En spennende tanke er at dette ikke er nok en HoloLens for bedrifter, men kanskje en utfordrer til Apple og Meta sine hodesett? Dette er jo et segment som kommer til å bli gigantisk vil uten tvil ha plass til mer enn to store spillere, og det om ikke så mange år.

Annonse


Annonse


Annonse