metamedmetakonto
Du kan med Meta-kontoen angi en personlig avater.

Annonse


Endelig fjerner de Facebook-kravet

Har du et Oculus/Meta-hodesett har Meta endelig bestemt at du ikke trenger Facebook-konto.

Metas viktigste hodesett ventes jo neste år

I stedet kan man logge inn med en Meta-konto som ikke er tilknyttet det sosiale nettverket neste måned.

Din Meta-konto er ikke en sosial medieprofil; den lar deg logge på VR-enhetene dine og se og administrere appene du har kjøpt på ett sted. I fremtiden vil vi utvide Meta-kontofunksjonaliteten slik at du kan bruke den til å logge på andre Meta-enheter.

Meta

Meta lister opp tre personvern-modus i forhold til hva andre kan se:

  • Åpent for alle
  • Venner
  • Familie
  • Solo

Som en del av disse personverninnstillingene har du muligheten til å sette Meta Horizon-profilen din til privat, noe som betyr at du blir bedt om å gjennomgå og godkjenne venne-forespørsel. Hvis du velger dette alternativet, kan bare følgerne dine se hvem du følger og hvem som følger deg. Husk at folk som ikke følger deg vil fortsatt kunne se profilbildet ditt, avataren, brukernavnet, visningsnavnet, antall følgere og antall personer du følger. Folk kan også fortsatt søke etter ditt navn eller brukernavn og sende deg forespørsler.

Meta

Du kan koble deg til Facebook om du vil

Det er likevel en kobling mot Metas kjerne-produkt: du kan nemlig legge til Meta-kontoen din fra konto-innstillingene “for å låse opp koblede opplevelser på tvers av Meta-teknologier – som å finne Facebook-venner eller spille i VR eller for å kunne sende meldinger på Messenger. Om du ikke ønsker å bruke en Facebook eller Instagram-konto i VR, så er du ikke nødt.”

Dette er bare begynnelsen på en konto som vil kunne logge på en rekke type enheter fra Meta, altså uten at man behøver å ha noe med Facebook å gjøre. Det er jo et interessant signal i seg selv.

Annonse