windows10sammenlignetmed11
Det er fremdeles ingen klar ytelses-vinner, men Windows 11 er langt kjappere i en rekke tester nå enn ved lansering.

Annonse


Er Windows 11 kjappere enn Windows 10?

Det har tatt tid, men Windows 11 er endelig nærmest like kjapt som Windows 10 i flere oppgaver, men en klar vinner er det vanskelig å erklære.

Det er kun i visse tilfeller Windows 10 er kjappere

Det er ekspertene hos Puget Systems som har analysert flere arbeidsoppgaver og sammenlignet tallene med Windows 10.

I Premiere Pro er faktisk Windows 10 fremdeles litt kjappere enn Microsofts nyeste, men i V-Ray i CUDA-modus er Windows 11 20 prosent kjappere enn 10.

Også Unreal Engine gjør det bra, men testerne bemerker at det trolig er en feil i Windows 10 som forårsaker at Intel Core i9 12900K gjør det massivt mye bedre i Windows 11.

Annonse


Windows 11 er forbedret siden lanseringen

Forrige gang vi sammenlignet Windows 11 med Windows 10 for videoredigering, rendering og spillutvikling, fant vi ut at Windows 10 som regel ga målbart høyere ytelse enn Windows 11. Det var imidlertid rett etter at Windows 11 ble offisielt lansert, og det har vært en rekke oppdateringer, og til og med helt nye generasjoner av CPU-er, lansert siden den gang.

Puget Systems

Faktum er at det ikke er noen klar vinner

Puget påpeker at de ikke fant så mange problemer med ytelsen i Windows 11 denne gang, men finner heller ikke at Windows 11 er overlegen Windows 10, da det avhenger av oppgaven som testes.

“Det var visse tester der Windows 11 ga målbart bedre ytelse, men det var like mange scenarioer der Windows 10 var kjappere. Det var også veldig få mønstre basert på CPU-modell, antallet kjerner eller program, som gjør det vanskelig å anbefale et OS over et annet for de som ser etter OS-et som gir dem best ytelse.”

Annonse