iphoneprofårnyestebrikker
Apples strategi fremover er å skille Pro og ikke Pro-modellene i stadig større grad. Bilde: Technizo Concept

Annonse


Det Apple skal gjøre med iPhone er ikke midlertidig

Det var Ming-Chi Kuo som først avslørte at iPhone 14 får A15 og kun Pro-modellene som får den nye A16-brikken.

Dette er bare første steg

Dette har tidligere blitt backet opp av Bloombergs Mark Gurman og anses som noe som garantert kommer til å skje i år, og neste år, og trolig året etter det.

For nå melder Kuo at dette er en kommende strategisk plan for Apple, og at differensieringen ikke har noe særlig med komponent-mangelen å gjøre, men for å sørge for at Pro-modellene fremstår som mye bedre og på den måten øke antallet kunder som ønsker de dyrere modellene.

Det er mer som skiller 14 Pro og 14

Salgs-estimatene er nå fordelt 60 prosent til 14 Pro-modellene, der dette tallet tidligere var 40 eller 50 prosent.

Annonse


Årsaken er at det ikke bare er innsiden som er annerledes med en kjappere brikke, men det faktum at sensor-området på 14 Pro-modellene som kjent er annerledes enn på 14-serien i tillegg til smalere rammer.

Pro-modellene får også bedre kameraer på baksiden, og det er tidligere avslørt at front-kameraet får autofokus, men vi er usikre på om samtlige modeller får dette eller om dette også forbeholdes 14 Pro.

Med andre ord er iPhone 13-serien den siste der både Pro og ikke Pro har samme brikke. Som 9ToMac påpeker gjør Apple allerede det samme med iPad-serien der de billigste har A-brikke og de kjappeste nytter Apple Silicon.

Annonse