automatiskteslaomhulliveien
Model S og X har med juli-oppdateringen fått støtte for automatisk heving av bilen om det oppdages hull i veien.

Annonse


Nå kan Tesla-er noe helt nytt

Tesla-er kan nå analysere veien i sanntid og automatisk justere bilens høyde om det oppdages hull eller andre svakheter på ruten.

Oppdatering 2022.20 aktiverer smart funksjon

“Adaptive Suspension Damping” er navnet på teknologien som nå Model S og Model X med dynamisk regulering av høyden nå er i stand til.

Bilene samler inn informasjon om veier, deler dette med flåten, og på den måten aktiveres justeringen automatisk.

“Tesla Adaptive Suspension” vil nå justere kjørehøyden i forhold til vei-kvaliteten. Justeringen kan oppstå på forskjellige steder, avhengig av tilgjengelighet, ettersom kjøretøyet laster ned veikartdata generert av Teslaer. Instrumentgruppen vil fortsette å indikere når fjæringen er hevet for komfort. For å aktivere denne funksjonen, trykk på Controls > Suspension > Adaptive Suspension Damping, og velg Comfort eller Auto-innstillingen.

Tesla

Musk skrev om funksjonen først i november 2020:

Dette er også nytt

Det er også gjort forbedringer med automatisk setebelt-justering om bilen er involvert i en front-kollisjon. En annen forbedring er at en liten lydsnutt spilles av når lyset er grønt og man kan kjøre.

Tesla forklarer også at “om du venter bak en annen bil, vil lyden spilles når bilen kjører frem med mindre “Traffic-Aware Cruise Control” eller “Autosteer” er aktivt. Når trafikklys- og stoppskiltkontroll er aktivert, vil en lyd spilles når du kan bekrefte å fortsette ved grønt lys. For å aktivere, trykk på Kontroller > Autopilot > Grønt trafikklysklokke. Merk: dette er kun ment som et varsel. Det er førerens ansvar å observere miljøet og ta avgjørelser deretter.”

Annonse