teliasmestsolgtemobilerjuni2022
iPhone 13 Pro Max og 13 Pro dominerer topplisten for juni, men også Samsung har mange toppmodeller på topp-ti listen.

Annonse


De bare klarer ikke slå Apples toppmodell

– Junis liste over de mest populære mobiltelefonene i våre salgskanaler forblir i stor grad uendret fra måneden før, og Apples iPhone 13-serie gjør det fortsatt svært godt, sier Siv Færø, ansvarlig for salg og kanalstyring for privatmarkedet i Telia.

Apple, Samsung og en fra OnePlus

Ny toppliste-oversikt, men med de samme mobilene og de samme produsentene. Det er kun snakk om tre produsenter, eller egentlig bare to, om man ikke inkluderer OnePlus som har en eneste modell, og det på sisteplass med 10 Pro. Utover denne er det altså kun iPhones og Galaxy-modeller å se.

Det er hyggelig for Samsung at deres toppmodell, S22 Ultra, fremdeles er å finne så langt oppe på tredjeplass, mens 13 Pro Max eier førsteplassen og 13 Pro andreplassen. Det kan se ut som at Apple kan klare å holde dette gående helt frem til lanseringen av nye modeller i september, men vi forventer at salget faller noe i påvente at de nye modellene som blant annet får front-kamera med autofokus.

Flip og S21 FE henger med

Mellomklasse-mobilen til Samsung, S21 FE, gjør det også bra med en sjetteplass og på tiendeplass finner vi en mobil med en litt annen vri i form av Galaxy Z Flip3 som har hentet seg tilbake inn på topplisten.

Annonse


I likhet med i mai troner Apple iPhone 13 Pro Max på toppen av listen, tett fulgt av iPhone 13 Pro. Galaxy S22 Ultra beholder tredjeplassen fra sist måned, mens iPhone 13 faller fra andre til fjerde plass i juni. Forøvrig er det små justeringer på listen, der Galaxy S21 faller ut, mens Galaxy Z Flip3 gjør en tilbakevending til topp 10.

Telia

Topp ti:

  1. Apple iPhone 13 Pro Max (1) 
  2. Apple iPhone 13 Pro (5)
  3. Samsung Galaxy S22 Ultra (3)
  4. Apple iPhone 13 (2)
  5. Apple iPhone 12 (4)
  6. Samsung Galaxy S21 FE (9)
  7. Samsung Galaxy S22 (6)
  8. Samsung Galaxy S22+ (7)
  9. Apple iPhone 11 (11)
  10. Samsung Galaxy Z Flip3 (tilbake på listen)

11. til 15:

11. Samsung Galaxy A33 (13)

12. Samsung Galaxy A22 (12)

13. Apple iPhone SE (3rd Gen) (10)

14. Samsung Galaxy A53 (8)

15. OnePlus 10 Pro (15)

Annonse