appleappstoreåpnesisørkorea
I Sør-Korea kan utviklerne velge om de ønsker å bruke Apples betalingssystem i App Store eller et annet.

Annonse


I dette landet må Apple forholde seg til ny iPhone-lov

Sør-Korea sin nye lov påbyr at mobil-produsentene legger til rette for tredjeparts-betalingsløsninger i sine app-butikker.

App Store er åpnet opp

Derfor kan utviklere nå bruke den betalingsløsningen de ønsker, og den med lavest utgifter for lettere å kunne selge appene sine.

For å overholde denne loven kan utviklere bruke StoreKit External Purchase Entitlement. Denne rettigheten gir apper som distribueres på App Store utelukkende i Sør-Korea muligheten til å tilby et alternativt betalingsbehandlingsalternativ i appen. Utviklere som ønsker å fortsette å bruke Apples kjøpssystem i appen kan gjøre det, og ingen ytterligere handling er nødvendig.

Apple

Loven i landet ble innført i fjor og forbyr at selskapet som Google og Apple kan tvinge brukerne til å kun brukes selskapenes løsning.

Apple var selvsagt (de tar opp til 30 prosent i kommisjon) i mot loven og mente at dette vil gjøre det vanskeligere for kundene å administrere kjøp, at de blir mer utsatt for angrep og at dette er en fare for personvernet.

Annonse


Familie-deling ikke støttet

Apple advarer at “Ask to Buy” og familie-deling ikke lenger fungerer om man bruker alternative betalings-løsninger, delvis fordi Apple “ikke kan validere betalinger som finner sted utenfor appen.”

Videre heter det at: “Apple vil ikke kunne hjelpe brukere med refusjoner, kjøpshistorikk, abonnementsadministrasjon og andre problemer som oppstår ved kjøp av digitale varer og tjenester gjennom en alternativ kjøpsmetode. Du vil være ansvarlig for å løse slike problemer.”

EUs to store digitale lov-forslag vil trolig også legge til rette for dette i Europa.