modelyproblemeriberlin
Tesla sliter med produksjonen av Model Y Performance i Berlin. Om problemet ikke rettes vil det påvirke flere og flere kunder.

Annonse


Dette kan påvirke Model Y-leveransene i Norge

Det står fremdeles oktober/desember 2022-levering på både Model Y Long Range og Performance i Tesla sin norske nettbutikk.

Tesla har pauset Model Y-leveranser

Men det er usikkert om dette vil vare. Årsaken er problemer med produksjonen hos Gigafactory Berlin, nærmere bestemt den elektriske motoren.

Selskapet sliter også hos Texas-fabrikken som har problemer med produksjonen av 4680-battericeller, mens de faktisk satte rekord med 1000 Model Y produsert i løpet av en uke på Berlin-fabrikken ved bruk av 2170-celler, men nå har det altså oppstått problemer.

Er det kun Performance-utgaven som påvirkes?

Såpass alvorlig er feilen at berørte kunder får beskjed om at leveransen av bilen forsinkes. Det skal visstnok kun være snakk om Performance-utgaven, men dette er ikke bekreftet av Tesla, kun rapportert av kunder på diverse nett-fora.

Annonse


Man tror at Tesla får de elektriske motorene levert fra Gigafactory Shangai, men dette er heller ikke bekreftet. Teslas mål er uansett å flytte produksjonen av også dette til Tyskland.

Om Tesla ikke klarer å øke produksjonen i Texas og Berlin vil de potensielt tape milliarder av dollar på dyre fabrikker som ikke klarer å produsere nok biler.

Annonse