oneplus10protest
OnePlus 10 Pro vil ikke overraske med nyheter, men gjør alt det den prøver på med glans. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: OnePlus 10 Pro er min nye favoritt

Egentlig var planen kun å teste OnePlus Nord 2T.

OnePlus 10 Pro er OnePlus på sitt beste

OnePlus 10 Pro er jo ikke en nyhet lengre, for å si det sånn, men fordi jeg fikk inn en nyere lansering, OnePlus Nord 2T, hadde jeg og Eivind også lyst til å ta en titt på flaggskipet for å kunne vurdere om OnePlus kan konkurrere i mellom- og toppsjiktet. Igjen ble vi positivt overrasket.

Vi pakker opp og gir deg overblikket:

Spesifikasjoner:

 • Android 12 med OxygenOS 12.1
 • 6,7″ – 1440 x 3216 – AMOLED – HDR
 • 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM, 256GB 12GB RAM, 512GB 12GB RAM
 • 5000 mAh
 • Snapdragon 8 Gen 1
 • Bluetooth 5.2
 • IP68
 • Kjapp-lading med 80 w: 1 til 100 prosent på 32 minutter
 • 201 g
 • 48 MP, f/1.8, 23mm (vidvinkel), 1/1.43″, 1.12µm, “multi-directional PDAF”, Laser AF, OIS
 • 8 MP, f/2.4, 77mm (telefoto), 1.0µm, PDAF, OIS, 3,3x optisk zoom
 • 50 MP, f/2.2, 14mm, 150˚ (ultra-vidvinkel) 1/2.76″, 0.64µm, AF

Design

Hva skal jeg si, dette er et OnePlus-design på alle måter der det spiller en rolle: fronten. Vi finner som vanlig et utsnitt til selfie-kameraet oppe til venstre og en stor 6,7″ skjerm nærmest uten ramme. Som vanlig er den hendige tre-punkts-bryteren å finne på høyre side for lyd, vibrasjon eller begge av, plassert over på-knappen på samme side, mens volum-knappen har OnePlus alene på venstre side.

Her er det ingen 3,5 som Sony Xperia 1 IV, men et ditto større kamera-system på baksiden. OnePlus samarbeider som kjent med Hasselblad, noe eieren får klar beskjed om da logoen til selskapet med ganske stor skrifttype er plassert vannrett til venstre for de fire kameraene og sensorene som horisontalt tar opp rundt 70 prosent av baksidens korteste bredde.

Annonse


Logoen til OnePlus finner man også på baksiden som også med Nord 2T har et litt i hovedsak glatt men med bittelitt myk ruhet til seg som Nord 2T.

Produsenten har fortsatt metallet som omkranser kamera-systemet til rundt listene på som med en avrunding fra kameraene følger stålrammen rundt hele mobilen. Det tar seg riktig så bra ut, og hjelper selskapet til å gjøre designet sitt eget, og samtidig klart markerer at dette ikke er den billigere Nord 2T.

10 Pro koster 10 000 kroner, og da må den se ut som det også. Som et mindre poeng veier en god del mer enn Xperia 1 IV, som må sies er en overraskende lett mobil med sine 185 g. mot 10 Pro sine 201 g.

Det tok mange produsenter litt tid å finne den perfekte størrelsen på skjermen, men når de alle klarte å finne ut at 6,5 og 6,7″ var de beste størrelsene, kombinert med kutting av rammene når teknologien tillot dette, er det vanskelig for OnePlus å rote det til, og det har de heller ikke gjort. Mobilen ligger godt i hånda og Android 12 gjør det enkelt å endre innstillingene fra hurtigmenyen.

Minus gir jeg igjen til OnePlus, og alle andre med fingersensor: man må vente til skjermen er aktivert før den fungerer. Da er det bedre å integrere sensoren i på-knappen, som Sonys Xperia 1 IV, eller enda bedre: på baksiden. Dessverre går flere og flere for i-panelet-sensor.

Ytelse

Kombinasjon optimalisert design og knallgod ytelse har mulighet til å skape et produkt som ikke bare er tilfredsstillende i bruk, men samtidig avhengighetsskapende. Dette er et slikt produkt. Ikke bare er det fint med alltid-på-skjerm, men mobilens kjappe opplåsning med ansiktet med en gang man tar den opp uten behov for å røre noe, gjør at jeg brukte den for mye i perioder.

Noe annet som hjelper OnePlus å skape en opplevelse man vil tilbake til, er en Apple-tilnærming til grensesnittet. App-ikonene er store slik at det er lett å finne og huske hvor appene er, noe som eliminerer søk, og innstillingene gir kjapp tilgang til det man trenger. Det er også enkelt å flytte mange apper samtidig på hjemskjermen. Dette må Sony også få på plass.

Kombinasjonen grensesnitt og rå ytelse kan være vanskelig å slå, og fordi denne har Qualcomms kjappeste Snapdragon, 8 Gen 1 (Plus er på vei), er ytelsen fenomentalt god.

At vi fra før av vet at OnePlus sin store styrke er optimalisering av Android-kjernen (det var jo en tid de solgte mellomklasser-mobiler markedsført som toppklasse-mobiler med suksess), og at de har tilgang til alle denne kraften, betydde at de ville kunne levere utrolig ytelse. Det har de også klart.

Modellen jeg testet har 12GB RAM, og fordi ytelsen er så god, så om en app skulle lukke seg så tar det nærmest ikke lenger tid å åpne den enn å åpne en allerede aktiv app.

Berørings-systemet fungerer også meget godt med null tegn til svakheter i åpning, lukking og sveiping mellom åpne apper, en tilnærming som er standard hos alle etter Apples introduksjon av iOS 11 og iPhone X i 2017.

Kamera

GeekBench 5:

 • OnePlus 10 Pro: 970 – 3431 (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1)
 • OnePlus Nord 2T: 678 – 2844 (MediaTek Dimensity 1300 Octa-core)
 • Sony Xperia 1 IV: 1176 – 3252 (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1)
 • iPhone 13 Pro Max: 1726 – 4680 (Apple Apple A14)

Batterilevetid

Batterilevetiden er utrolig god, og en av årsakene til tittelen på testen. Uten god batterilevetid, stor skjerm og god ytelse kombinert med en optimalisert og en smidig OS-opplevelse, faller alt sammen.

Heldigvis har OnePlus utstyrt 10 Pro med et stort 5000 mAh-batteri og som nevnt et uttal ganger nå og gjennom årenes løp så kan OnePlus optimalisering av Android, noe som igjen sørger for at system-ressurser ikke misbruker batteriet. Dette er nok en mobil som varer i to dager om bruken er på midtnivået.

Konklusjon

Det er ikke lett for et produkt og komme inn og løsrive rutiner mellom bruker og produkt, i dette tilfellet to produkter: iPhone og Apple Watch. Men selv om Watch ikke gir like mye mening uten en iPhone med seg (dog kobler den seg alltid til OnePlus sin hotspot automatisk om jeg går fra Apples mobil hjemme), har OnePlus faktisk overbevist meg under test-perioden om å la iPhone-en ligge. Mye av dette hjelpes av at kameraet er så bra som det er.

Om jeg har fire valg (iPhone 13 Pro Max, OnePlus 10 Pro, OnePlus Nord 2T og Sony Xperia 1 IV) før jeg skal gå ut, vil jeg droppe mobilen med dårligst kamera-kvalitet av de fire, og det er Nord 2T og de aller fleste gangene valgte jeg 10 Pro. Ikke nødvendigvis fordi den vinner alle kamera-tester, men fordi total-opplevelsen er så god.

Så er det også i mobil-landskapet fremdeles: det er ikke ytelse eller i de fleste tilfeller panel-kvalitet som avgjør, men hvor bra kameraet er. Når det andre også er helt i toppsjiktet, fortjener produktet en helt i toppen-poengsum.

Kjøp OnePlus 10 Pro. Annonse.

TEST: OnePlus 10 Pro er min nye favoritt
Vi konkluderer
Med et lynkjapt OS kombinert med et optimalisert grensesnitt og en fin skjerm, gester som fungerer og et kamera som er bra, er OnePlus 10 Pro helt i topp-sjiktet med rå ytelse på toppen av det hele.
9
Leservurdering358 Vurderinger
6.2
+
Veldig kjapp
Perfekt størrelse og god skjerm
Smart grensesnitt fungerer som de fleste ønsker
Bra kamera
Kjapp-lading
-
Finger-sensor er fremdeles den svakeste løsningen
Ingen nye smarte funksjoner, mer av det samme
9