oneplusnord2ttest
OnePlus Nord 2T er en utrolig bra mellomklassemobil, og 8GB RAM-modellen som er nok for de fleste koster under 5000 kroner. Alle bilder: Trond Bie

Annonse


TEST: Kan OnePlus overbevise meg igjen to år senere? OnePlus Nord 2T

OnePlus har vært en merkevare (som eies av BBK Electronics og Oppo) jeg har stilt meg spørrende til den siste tiden.

Introduksjon

Årsaken er at de gikk fra et par toppmodeller til å lansere en haug nye lavpris- og mellomklasse-modeller.

Dette har vært tradisjon for andre, spesielt asiatiske produsenter, men ikke for OnePlus som videreførte et kjapp, enkel og smidig tilnærming til mobilen helt ut til hvor de tilbød av i nettbutikken – det skulle være lett å velge i en jungel av Android-mobiler. Det er ikke så lett å velge lenger, men Nord 2T er et enkelt valg om man ønsker å betale rundt halvparten av toppmodellene og kan leve med et litt dårligere kamera.

Modellen vi fikk tilsendt har 12GB RAM og 256GB lagringsplass. Pris: 5290 kroner.

Annonse


8GB/129GB-modellen koster 4490 kroner. Digresjon: den første Nord-modellen med samme RAM og lagringsplass kostet for to år siden 5690 kroner.

Spesifikasjoner:

  • 6.43″ FHD+ 90z Fluid AMOLED med HDR10+ – 2400 x 1080)
  • 5G – 2 x SIM
  • MediaTek Dimensity 1300 Octa-core
  • 50Mpixel f/1.8 Hoved + 8Mpixel f/2.2 ultra-vidvinkel + 2Mpixel f/2.0 Mono (baksiden), 32Mpixel f/2.4 (front)
  • Oxygen OS med Android 12.1
  • 4500 mAh battery
  • 80W SuperVooc-lading
  • 190 gram

Design

Designet er ulikt den første Nord-en vi testet sommeren i 2020 med tittelen “10 av 10: OnePlus Nord beviser at mobiler til 10 000 kroner er sludder.”

Ja, jeg var også veldig glad i den første virkelig billige mobilen fra OnePlus, noe som også er årsaken til at jeg ønsket å finne ut om jeg kunne bli det igjen, et par generasjoner senere.

I stedet for en lys blåfarge er baksiden grå. Det ser ut som noe fra Lenovo. OnePlus skal jo være et “happy” varemerke, så hvorfor ikke formidle litt mer farge i hverdagen? Mobilen leveres også i “jade fog” som er en snill grønnfarge, men det var ikke den vi fikk tilsendt. Baksiden er forsiktig myk og kantene er av stål.

Du kan ikke forvente alt med til 5000 kroner, og det inkluderer den lille ekstra premium-følelsen.

OnePlus Nord 2T leveres uten deksel, men med skjermbeskytter som bygger litt for mye ut da jeg lett merker kanten ved ethvert sveip. Jeg liker å ikke bruke deksel, og det hjelper for tynnhetsfølelsen at hjørnene er avrundede, så får det heller være at den har panel-beskyttelse.

Problemet med så mye skjerm og få steder å gripe for å unngå å komme borti skjermen, er at Android fremdeles fanger opp berøringer som brukeren helt klart ikke mente å utføre. Dette forekommer også på iPhone, men i større grad med Android. Om man synes slikt er plagsomt anbefales det å deaktivere at man havner på hjemskjermen sekunder enheten godkjenner ansiktet som ditt eget.

Baksiden avslører et ganske stort kamera-system som huser hovekamera på 5MP og en ultra vidvinkel-linse.

Se også våre inntrykk av OnePlus 10 Pro og les testen:

I bruk og ytelse

Det at den ikke har premium-følelsen mobiler til dobbelte av prisen kan skilte med gir mening, derfor er det ekstra viktig at den gjør det bra der det gjelder, og det ved bruk av OS-et.

OnePlus kan Android, så også i 2022.

Selskapet har fått kritikk for å forenkle grensesnittet for mye, men jeg liker det jeg ser og opplever. I motsetning til Samsung er ingen deler av OS-et overlesset med funksjoner man kanskje aldri bruker (jeg sier ikke at det ikke er gøy å finne alt det Samsung Galaxy-mobiler skjuler), og gest-funksjonene fungerer uten klaging fra meg.

Alltid-på-skjermen er oppriktig nyttig, og den låser opp når den ser ansiktet ditt, nærmest på sekundet, mens finger-sensoren brukes om det er mørkt eller når man ikke kan se inn i skjermen.

Apropos skjermen er denne også god med 90Hz-oppdatering og en farge-kalibrering som tar seg bra ut.

Det er forbausende lite å si om OnePlus sitt OxygenOS utover at jeg liker fokuset, og ikke minst at man endelig kan flytte mange apper samtidig.

Jeg har vært borti MediaTek tidligere, men det er mange år siden. Med Dimensity 1300 Octa-core leverer konkurrenten til Qualcomm som alltid er rimeligere og derfor også billigere å lisensiere, meget god ytelse jeg ikke klarer å skille fra generasjonen før Snapdragon 8 Gen 1.

Diablo Immortal ser kjempeflott ut med samtlige detaljer på maks og 60 FPS. Kun nettbrett som iPad Pro kan kjøre med “Ultra”-oppløsning.

Jeg har nemlig også brukt tid med OnePlus 10 Pro som har nettopp denne brikken (ditto for Sony Xperia 1 IV jeg også har inne til test), og jo: det kan merkes at den er litt smidigere, men da snakker vi om veldig kjappe multitasking-operasjoner som kun oppstår ved for mye kaffe-drikking. Merk at også spill som krever endel vil kjøre bedre på de beste brikkene, naturlig nok.

I flerkjerne-testen er MediaTek med på leken, spesielt mot Xperia 1 IV, men taper mye mot den rå enkjerne-ytelsen til Apples toppmodell.

GeekBench 5:

  • OnePlus Nord 2T: 678 – 2844 (MediaTek Dimensity 1300 Octa-core)
  • OnePlus 10 Pro: 970 – 3431 (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1)
  • Sony Xperia 1 IV: 1176 – 3252 (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1)
  • iPhone 13 Pro Max: 1726 – 4680 (Apple Apple A14)

Kamera

Fordi jeg også har inne OnePlus 10 Pro, iPhone 13 Pro Max og Sony Xperia 1 IV (test av denne kommer snart) sammenligner jeg under samtlige modeller.

Venstre: OnePlus Nord 2T. Høyre: Sony Xperia 1 IV.
Dynamikk. Venstre: OnePlus 10 Pro. Høyre: iPhone 13 Pro Max.
Detaljer. Venstre: OnePlus Nord 2T. Høyre: iPhone 13 Pro Max.
Maks zoom. Venstre: OnePlus Nord 2T. Høyre: OnePlus 10 Pro.
Farger. Venstre: OnePlus Nord 2T. Høyre: Sony Xperia 1 VI.
Maks zoom. Venstre: OnePlus Nord 2T. Høyre: OnePlus 10 Pro.
Landskap. Venstre: OnePlus Nord 2T. Høyre: OnePlus 10 Pro.
Nattmodus. Venstre: OnePlus Nord 2T. Høyre: OnePlus 10 Pro.
Vidvinkel. Venstre: OnePlus Nord 2T. Høyre: Sony Xperia 1 VI.

Batterilevetid

Jeg er imponert! Denne har nær batterilevetid på linje med iPhone 13 Pro Max, og det uten at jeg måtte vente i flere dager for at Android og appene skulle finne seg til rette.

Den dvaler også meget effektivt: det er intet problem å legge seg med 40 prosent igjen og ikke lade – du vil fremdeles ha over 25 prosent igjen. Den lader også veldig kjapt selv med ikke-godkjent OnePlus-hurtiglader.

Jeg har ingenting å utsette på batteriet som kan holde det gående i to dager.

Konklusjon

Selv om jeg på forhånd hadde mistet litt håpet om at OnePlus fremdeles hadde det i seg å lage en mellomklasse-mobil med fokus, ble jeg hyggelig overrasket.

Ikke bare er 2T billigere enn Nord da den kom sommeren 2020, men mobilen har et moderne utseende med stor skjerm som fyller nesten hele fronten, men ytelsen er også langt bedre. Ja, det er lett å merke at ytelsen er langt dårligere sammenlignet med Nord som på den tiden fremstod som kjapp.

Kameraet gjør det godt selv mot 10 Pro og de andre premium-mobilene, men har dårligere zoom og mer utvasking av bildet, spesielt når det er lyst ute, enn de aller beste.

Kjøp OnePlus Nord 2T 5G 8RAM/128GB (jade fog).

TEST: Kan OnePlus overbevise meg igjen to år senere? OnePlus Nord 2T
Vi konkluderer
OnePlus Nord 2T har lynfokus på ytelse, skjerm og et smidig grensesnitt som ikke forvirrer. Selv om man ikke får premium-følelsen blir man fort glad i denne til 5000 kroner som også tar bra bilder til prisen.
Leservurdering219 Vurderinger
4.7
+
Kjapp
Smidig og oversiktelig grensesnitt
Ikke for stor, ikke for liten
Bra kamera
Hurtig-lading
-
Uinspirert design
Ikke vanntett
8.7

Annonse