bZ4Xhjulenekanfalleav
Heldigvis for Toyota har de kun sendt ut under 3000 av sine bZ4X el-biler som har hjul som kan falle av.

Annonse


Hjulene kan falle av – tilbakekaller flere tusen i Europa

Toyota tilbakekaller totalt 2700 bZ4X fordi hjulene kan falle av.

Elbil-satsingen til Toyota internasjonalt startet på verst mulige måte

Den farlige feilen beskrives av Toyota slik at alle boltene rett og slett kan løsne noe som naturlig nok “øker risikoen for en kollisjon.”

Etter kort kjørelengde kan alle boltene på hjulet løsne til et nivå hvor hjulet kan løsne fra kjøretøyet. Hvis et hjul løsner fra kjøretøyet mens du kjører, kan det føre til at du mister kontroll over kjøretøyet, noe som øker risikoen for en kollisjon. Årsaken til problemet og kjøremønstrene som dette problemet kan oppstå under er fortsatt under etterforskning.

Toyota

Bilen er viktig for Toyota da de har lansert den internasjonalt. I Europa er det 2200 biler som er berørte, og bilen tilbys i Norge fra 446 160 kroner.

Selskapet sier at ingen må kjøre en slik om de har en til de finner ut hva som egentlig har skjedd og iverksetter en offisiell service-ordre. Merk at de aller fleste ikke er leverte fordi bilen er så ny.

Annonse


Vi har snakket med en norsk kunde som forhåndsbestilte Toyotas el-bil samme dag det var mulig. Fremdeles er statusen på ordren at den “behandles”. Det er derfor lite trolig at det er mange, om noen, av modellene på norske veier.

ITavisen skrev om bilen sent i september i fjor:

“15 av dem blir hel-elektriske og rundt halvparten av dem skal selges under “Beyond Zero”-merkevaren. Det var SUV-en bZ4X (det kommer flere biler i “Toyota bZ”-serien) som i dag ble avslørt. Den skal produseres i Japan og Kina og kommer på markedet sommeren neste år.

Toyota er ikke alene om denne bilen da den er utviklet i samarbeid med Subaru. bZ4X er en firehjulstrekker med e-TNGA-drivverk.”

Videre meldte vi:

“Toyota bZ4X SUV har en lang akselavstand med korte overheng, noe som resulterer i et særegent design med god innvendig plass. Det åpne Interiøret er designet for å øke sjåfør-komforten og tilliten på veien.

Hver detalj er målrettet er konstruert, hjelper til med instrumentpanelets lave posisjon og plasseringen av målerne over rattet ikke bare til å utvide bilens romfølelse, men bidrar også til å øke synligheten for trygg og sikker kjøring.”

Annonse