detsvenskevegvesenetskrotergoogle
Det svenske vegvesenet vil ikke lenger bruke Google-produkter grunnet alt for hyppige oppdateringer og at de mener selskapet samler inn flest personopplysninger. Nå går de for Edge, Firefox og søkemotoren DuckDuckGo for sine 10 000 ansatte.

Annonse


Det svenske vegvesenet skroter Chrome og Google: redde for personvernet

Svenske Trafikverket har 10 000 ansatte som alle får nye nettlesere og DuckDuckGo som standard søkemotor.

Stoler ikke lenger på Google

For ifølge de svenske veimyndighetene er Googles nettleser den som samler inn flest personopplysninger og blokkerer minst. Dette ifølge Per Tuvall, IT-sjef hos Trafikverket.

Meget hyppige oppdateringer av programvaren nevnes som en annen grunn til at de nå velger seg Microsoft Edge og Mozilla Firefox i stedet.

Tuvall peker på for store utgifter i forhold til oppdateringene og at de ikke stoler på at sikkerheten ivaretas med Chrome.

Annonse


Bruker Firefox som backup

“Nå kjører vi Firefox og Edge, noe som betyr at vi ikke legger alle eggene i samme kurv. Edge er jo basert på Chromium-motoren, så om det skulle oppdages et større sikkerhetsproblem kan vi gå tilbake til Firefox som ikke bygger på Chromium,” forklarer Tuvall til ComputerSweden.

Det er ikke bare Googles nettleser som skrotes, men verdens mest brukte søkemotor dropper de også. Tuvall har nemlig bestemt at Google skrotes til fordel for DuckDuckGo da han mener at søkemotoren også samler inn for mye personinformasjon.

Har fått med seg DuckDuckGo-kontroversen

Tuvall gjør oppmerksom på at DuckDuckGo kun er en standardinnstilling og at ansatte som ikke er fornøyde kan skifte tilbake, men poengterer at Trafikverket ikke kan være medvirkende årsak “til at ansattes personopplysninger spres.”

De er også oppmerksomme på at DuckDuckGo har fått kritikk for å blokkere alle cookies, bortsett de fra Microsoft grunnet en annonseavtale. “Dette har påvirket troverdigheten,” forklarer Tuvall som påpeker at de bruker søkemotoren og ikke nettleseren.