iOS16eliminereCAPTCHA
iOS 16 vil i stor grad eliminere CAPTCHA om nettsidene tar teknologien i bruk.

Annonse


iPhone sitt mål er å eliminere dette

CAPTCHA-er (“Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”) er ikke lenger det mest plagsomme på nett, det står cookie-advarselene for da de dukker opp i mye større grad.

Vi håper alle nettsider nytter Apples løsning

Men en plage er de uansett om det er mindre av dem, og nå vil Apple gjøre hverdagen enklere ved å godkjenne for deg i bakgrunnen.

Tester du iOS 16 beta kan du aktivere innstillingen (som er på som standard – macOS Ventura får også støtte) under Apple ID – Passord og Sikkerhet, og automatisk verifisering. Når funksjonen er aktivert kan iCloud automatisk og privat verifisere enheten og Apple ID-en i bakgrunnen. Faktisk vil ikke apper og nettsider vise en CAPTCHA i det hele tatt.

Private Access Tokens er kraftige verktøy som beviser når HTTP-forespørsler kommer fra legitime enheter uten å avsløre identitet. Beviset kan hjelpe deg med å redusere hvor ofte du viser CAPTCHA-er.

Apple til utviklere
Slik fungerer Apples system.

Det må server-støtte til

Ifølge Apple må apper og servere selv ta nytte av iOS 16-funksjonen, med andre ord må det gjøres endringer på hver eneste nettside.

Vi håper utviklere drar nytte av funksjonen, og en ytterligere fordel for kjapp adopsjon av teknologien, Private Access Tokens, er at Cloudflare og Fastly allerede har annonsert støtte.

Ifølge Cloudflares undersøkelser tar det i gjennomsnitt 32 sekunder å fullføre en captcha-forespørsel. Det er 4,6 milliarder internettbrukere i verden. Hvis vi antar at hver og en av dem står overfor en captcha-utfordring hver tiende dag, kan grunnleggende matematikk fortelle oss at menneskeheten hver dag kaster bort 500 år på å få orden på krøllbokstavene – alt for å bevise at vi er mennesker og ikke maskiner.

ITavisen, 17. mai 2021

Annonse


Annonse


Annonse