battlefield2042kanværereddet
Battlefield 2042 kan ha bli reddet i siste sekund, men for å opprettholde momentet må Dice fortsette å pumpe ut feilrettinger, forbedringer og nytt innhold.

Annonse


Har de klart å redde Battlefield 2042? På tilbud til 300 kroner

9. juni lanserte endelig Dice og EA sesong 1-oppdateringen til det trøblete spillet.

Battlefield 2042 er på tilbud til 299,50 kroner

Dette er den første store innholds-oppdateringen av spillet, selv om man kan være uenig i at den kan omtales som “stor” all den tid det kun er ett nytt kart inkludert, Exposure – det er også inkludert en ny spesialist, polske Ewelina Lis. To dager før sesong 1-oppdateringspakken rullet Dice også ut en gigantisk feilrettings-oppdatering med hundrevis av feilrettinger.

Så har feilrettingene og det nye innholdet gjort noe som helst for populariteten, og er det mer goodwill blant fansen?

Om vi ser på antallet spillere er tallet nå nesten sjokkerende høyt for et spill som har ligget på et par tusen spillere daglig, for i løpet av det siste døgnet har det vært mellom 10 000 til rett undre 8000 spillere tilkoblet.

Annonse


Og her er tallene for de siste tre månedene – det er lett å se når sesong 1 ble tilgjengelig:

At det dypper ned igjen på en mandag er forståelig, men det skal bli spennende å se om Dice kan opprettholde minst 8000 spillere denne uken.
Det skal mye til for å endre dette.

Det er mer positivet nå

For å kunne vurdere litt lettere om det kun er flere spillere på for å undersøke hva som er nytt, for så å aldri komme tilbake, er Twitter, Reddit og de nyeste Steam-anmeldelsene er liten pekepinn. På Reddit-forumet, der det har vært mye krass kritikk mot både spillet og utviklerne, ser det ut til å ha roet seg noe.

et deles endel klipp av det som ser ut som morsomme episoder, men ikke i form av teknisk svikt slik at man svever med låst animasjon over kartet eller slike ting, men av spillere som får til noe spesielt.

Spillerne ønsker seg fremdeles mulighet til fritt å bla i servere uansett spiller-modus, og det faktum at man ikke kan velge sitt eget lag er jo nærmest sjokkerende. Det er mulig å hoppe ut av laget man er på, men man blir kun plassert på et annet tilfeldig valgt lag.

Dette mener ITavisen

Vår vurdering er at om Dice klarer å gripe sesong 1-lanseringen sin effekt som ga langt flere spillere, og nå dytte ut forbedringer og feilrettinger, og nye kart, i et tempo som er kjappere enn hva de hittil har fått til, så er det ingen grunn til at de ikke vil kunne lykkes med å klare 10 000 spillere i snitt hver dag.

Det som jobber for Dice og EA er at det ikke finnes, merkelig nok, en direkte konkurrent. Klart er det andre krigssspill, men de er mer spesialiserte og nærmere en sim-opplevelse, mens Battlefield har denne kombinasjonen Call of Duty med et stort fokus på lag-spill. Dice er derfor fremdeles i en rimelig unik posisjon i sitt segment, så håper vi EA ikke har bestemt seg for å gi opp nå som det ser lysere ut.

Annonse


Annonse


Annonse