internetexplorererdød
Det ble aldri noen Internet Explorer 12, og for de aller fleste er det helt greit. Den kontroversielle nettleseren sovnet stille inn 15. juni 2022.

Annonse


“Han var et bra verktøy for å laste ned andre nettlesere”

16. august 1995 introduserte Microsoft Internet Explorer som også ble en del av Windows. Nettleseren var startskuddet for den store monopol-saken mot selskapet i 2001.

IE stoppet med versjon 11 15. juni 2022

Nå er det altså over og ut for Internet Explorer som hadde 11 som siste versjonsnummer, men Microsofts nettleser-ambisjoner lever videre med Edge, en som i stedet bygger på Chromium-rammeverket.

IE 11-støtten opphørte 15. juni, men er man Windows Server 2022-bruker, eller nytter et eldre OS med utvidet støtte, vil fremdeles motta støtte. Edge vil støtte IE-modus frem til 2029.

Microsoft vil sakte men sikkert sende alle som søker IE over til Edge-nettsiden i løpet av de kommende månedene. Deaktivering av IE vil skje i en kommende oppdatering av OS-et.

Googler man Internet Explorer er dette første nettside som dukker opp.
Selv Apple har flere nettleser-brukere selv om det er langt flere Windows-maskiner.

“Han var et bra verktøy for å laste ned andre nettlesere”

Internet Explorer var ikke det verste programmet som noen sinne ble laget, men oppdateringene av den underliggende motoren gikk ikke kjapt nok slik at konkurrentene dro fra ytelsesmessig. En annen årsak er at det nærmest aldri ble introdusert nye funksjoner samt at utvidelser var noe Chrome for alvor fikk fart på, men som aldri ble en stor greie. til IE.

Det er uansett nesten litt trist for mange av oss som har brukt IE til å laste ned nettleseren vi virkelig ønsker oss, noe utvikler Jung Ki-young brukte 3300 kroner for å hedre i form av denne gravstøtten:

Annonse


Annonse


Annonse