Amdlansering15september2022
AMDs nye AM5-plattform lanseres visstnok 15. september.

Annonse


15. september kan være datoen

Det eneste AMD har sagt om AM5-lanseringen er at den nye plattformen lanseres i høst.

AM5 kommer tidlig om dette stemmer

Men nå vet vi kanskje mer, og det er at lanseringen ser ut til å være 15. september.

Det er foreløpig ukjent om dette er salggsstart for CPU-ene (Ryzen 7000-serien, Zen4), hovedkortene eller begge deler, men datoen lekket fra en presentasjon i Kina der AMD har en flaggskip-butikk.

AMD avslørte sin nye plattform CPU-er og hovedkort i mai:

  • AM Ryzen 7000 er bygget på den nye 5 nm Zen 4-plattformen med dobbel så mye L2-mellomlagring og 15 prosent bedre enkjerne-ytelse RDNA 2 er på plass, det samme er DDR 5 og PCIe 5. Ryzen 7000 lanseres i høst.
  • De nye hovedkortene støtter opp til 24 PCIe 5-kanaler splittet mellom lagring og grafikk. Det er støtte for opp til 14 USB SuperSpeed-porter som kan kjøre på 20Gbps. Opp til 4 x HDMI 2.1- og DP 2-porter.
  • AMDs nye AM5-plattform er bygget for Ryzen 7000-serien skrivebords CPU-er. Det er også en helt ny LGA AM5-sokkel for flere funksjoner: LGA 1718. Det kommer tre ulike AM5-brikkesett: X670 Extreme, AMD X670 og AMD B650.
  • Mendocino CPU-er er laptop CPU-er med Zen 2-kjerner og RDNA 2-grafikk. Disse ventes i fjerde kvartal i år. Maskiner i dette segmentet blir priset lavt: mellom 399 (3900 kroner) dollar og 699 dollar (6800 kroner).
  • AMD SmartAccess Storage er en ny teknologi fra selskapet som har som mål å kutte lastetider i spill og kutte ventetiden det tar for maskinen å laste inn teksturer. Teknologien støtter Microsoft DirectStorage.
  • AMD Advantage System. Corsair er først ute med dette med en laptop laget for spillere og strømmere. Det kommer også maskiner som er godkjente til å bruke denne merkelappen fra Alienware, Asus, Lenovo, HP, Metamechbook og Origin PC.

Annonse