assangetilusa
Assange-støttespillere har avbildet i februar 2020.

Annonse


Innenriksministeren sier Assange kan utleveres til USA – risikerer 175 år i fengsel

En britisk domstol har bestemt at Julian Assange skal utleveres til USA etter at han har sittet i fengslet i Belmarsh-fengsel i London siden april 2019.

Oppdatert, 17. juni, 11:45:

Den britiske innenriksministireen Priti Patel har godkjent vedtaket om utlevering av Assange til USA. Assanges advokater sier de skal anke noe de har 14 dager på seg til å gjennomføre. Assange risikerer 175 år i fengsel i USA om han blir funnet skyldig i spionasje.

Nærmer Assange-saken seg slutten?

Assange har i mange år kjempet mot å bli utlevert, men nå har altså en dommer bestemt han skal flyttes dit for å møte det amerikanske rettssystemet i forhold til topp-hemmelig Irak- og Afghanistan-krigsinformasjon han lekket i 2010.

Det er fortsatt en mulighet for at Assanges advokater anker til høyesterett.