ipadprooppgraderingvinteren2022
Dagens iPad Pro-modeller oppgraderes i vinter med M2-brikke og trådløs lading.

Annonse


iPad Pro får M2 og trådløs lading på tampen av året

Hvordan er det egentlig planlagt at vi skal trådløst lade en iPad?

iPad Pro fra våren 2021 oppgraderes vinteren 2022

Jo, vi skjønner de kan plasseres på en liten lade-puck, men faren for at den faller av er jo overhengende. Årsaken til at vi nevner det er et bitte-lite håp om at AirPower er dingsen som passer.

Vi har ikke hørt noen rykter om det, men Mark Gurman sier at det kommer nye iPad Pro med trådløs lading (får den da et slags glassmateriale på baksiden?) og M2-brikkesett på tampen av året. I tillegg skal også kamera-systemet oppgraderes, men det er jo ikke like spennende.

iPad Pro 14,1″ får kanskje trådløs lading som de oppgraderte iPad Pro-modellene som lanseres på tampen av året, spørsmålet er om samtlige eller kun den største får nytt design.

iPadOS 16 og iPad Pro 14,1″ skal bli interessant

Det er også ventet en større iPad Pro 14,1″ enten på tampen av året eller tidlig neste år. Det er trolig det er denne som introduseres med nytt design om så skjer (selv om det er ryktet nye 12,9″ får smalere rammer, men kun fra en kilde) – det blir uansett ren spekulasjon.

Annonse


Uansett hvordan Apple skal løse det med trådløs lading, er det ingen tvil om at iPadOS 16 med Stage Manager baner vei for større iPad-er, akkurat i tråd hva vi har håpet på, og selv om Apple ikke smelter sammen iPadOS og macOS, så kobler de dem tettere sammen enn aldri før.

iPadOS 16 inneholder støtte for drivere.

Dette er nye CarPlay

Gurman snakket også om giga-oppdateringen av CarPlay som kan fylle flere skjermer med et bruker-definert grensesnitt som Apple avslørte på WWDC.

I tillegg til en veldig stor oppgradering av grensesnittet, vil det som nå er en ekte plattform kunne styre alt fra klima-anlegg til å lese all relevant informasjon fra bilens sensorer.

“Den neste generasjonen av CarPlay tar det til et nytt nivå med dyp integrasjon i bilens maskinvare. CarPlay vil kunne levere innhold til flere skjermer i kjøretøyet, noe som gir en mer enhetlig og konsekvent opplevelse. En dypere integrasjon med kjøretøyet vil blant annet gjøre det mulig for brukere å styre radioen eller justere klimaanlegget opp eller ned med CarPlay,” forklarer Apple i pressemeldingen fra WWDC.

“Og ved å lese av kjøretøyinformasjon vil CarPlay sømløst vise farten, drivstoff-nivået, temperaturen og mer på instrumentpanelet. Brukere vil kunne tilpasse kjøreopplevelsen ved å velge ulike design på instrumentpanelet, og med ny støtte for widgeter vil brukere enkelt finne informasjon om Været og Musikk på bilens dashbord. Vi vil dele mer informasjon om neste generasjons CarPlay på et senere tidspunkt, og begynne å presentere kjøretøy mot slutten av neste år.” Og det er alt Apple har å si om dette akkurat nå.

Derfor gjør de det slik

Gurman tror Apples strategi er å få med seg så mange bil-produsent-partnere som mulig og på den måten gjøre kundene interesserte i en kommende Apple-bil om de finner at den nye CarPlay-løsningen er en positiv opplevelse. En annen fordel er at CarPlay kobles mot iPhone, noe som også kan drive salget av Apples mobiler.

Uansett lærer Apple mer om biler og bil-produksjon ved å gjøre det slik, og det helt uten å måtte presentere planer for en egen bil.

Det er også en mulig måte for CarPlay å bli en ny inntektskilde for Apple. I dag samler ikke Apple inn royalties eller avgifter fra bilprodusenter som bruker CarPlay. Det nåværende systemet krever også tilkobling av en iPhone.

Mark Gurman Bloomberg

Apple Car ventes tidligst 2025, og Gurman tror ikke at vi får biler på veiene med nye CarPlay før 2024. Dette selv om Apple skal “presentere kjøretøy mot slutten av neste år.”

Apple CarPlay som lanseres om noen år er et stort steg i retning Apples egen bil.