mercedeseqb250avslørt
EQB 250 kan holde det gående i 474 km til under koster 500 000 kroner.

Annonse


Lanserer “billig” Mercedes med nesten 500 km rekkevidde

Mercedes sin nye EQB 250 er den rimeligste el SUV-en til selskapet.

Koster under 500 000

“EQB 250 har samme batterikapasitet på 66,5 kWh som utgavene med firehjulstrekk, EQB 300 4MATIC og EQB 350 4MATIC. I den nye varianten er rekkevidden på opptil 474 kilometer etter målestandarden WLTP,” melder Mercedes om modellen som koster 456 000 kroner. Bilen er klar til bestilling nå.

Navigasjon med Electric Intelligence bidrar til en uanstrengt håndtering av EQB i hverdagen. Systemet foretar kontinuerlige områdesimuleringer med hensyn til blant annet topografi og vær, og beregner den raskeste ruten til destinasjonen, inkludert nødvendige ladestopp.

Det er også i stand til å reagere dynamisk på endringer som for eksempel trafikksituasjoner eller sjåførens kjørestil. I tillegg sørger Electric Intelligence for at batteriet bringes til en optimal ladetemperatur før et planlagt ladestopp, om nødvendig.

Mercedes

EQB 300 4MATIC, altså modellen med firehjulstrekk, koster 477 000 kroner og den mest oppgraderte, EQB 350 (som vi mente i vår test ga masse bil for pengene), koster 498 000 kroner.

På hurtigladestasjon kan EQB lade med opptil 100 kW, noe som betyr at ladetiden fra 10 til 80 prosent batterikapasitet kun tar litt over 30 minutter. Ved hjelp av ombordladeren kan EQB lades med opptil 11 kW via ladeboks.

Mercedes

Dette er også en syv-seter

Som de andre i EQB-serien har også denne syv seter, og det ser ut til at det er godt med bagasje-plass (190 liter):

Annonse


“EQB har en lang akselavstand på nær 3 meter og et romslig interiør. Derfor har modellen fått en tredje seterad som norsk standard, noe som gir totalt syv seter. Her kan to ekstra passasjerer med en høyde på opptil 1,65 meter sitte komfortabelt. Lastevolumet i bagasjerommet strekker seg fra 465 til 1620 liter.”

Som vanlig i elektriske biler støtter den tale-kommandoer, som f.eks. å skru opp eller ned på varmen med “Hey, Mercedes.”

Interiørets robuste karakter understrekes av elementer i aluminium. Avhengig av design- og utstyrslinjen gir et spektakulært bakgrunnsbelyst listverk og rosegullfargede dekorative elementer ledetråder til den elektriske karakteren i EQB.

Mercedes

Spesifikasjoner

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse